Официално: Мануел Нойер остава в Байерн до 2024 г.


Официално: Мануел Нойер остава в Байерн до 2024 г.
Снимка: Getty Images

4196 0

Германският вратар Мануел Нойер официално удължи договора си с Байерн Мюнхен, като това е един от топ футболистите на баварците, които бяха с изтичащи договори. Стражът преподписа за още една година и контрактът му вече е до 30 юни 2024 г. Националът акостира на "Алианц Арена" през 2011 г. от Шалке, а от 2017 г. е капитан на най-титулувания германски клуб. 

"Много съм щастлив, че пътят ми в Байерн продължава. Отново ще имаме много добър отбор, с който да се борим за всички отличия. Като вратар, капитан и лидер искам да бъда опора и решаващ фактор по пътя към големите ни цели. Искаме да да продължим доминацията си в шампионата, но в същото време да атакуваме националната купа и Шампионска лига", заяви стражът пред клубната медия. 

Легендата и изпълнителен директор на баварците Оливър Кан определи Нойер за "най-добрия вратар в света" и добави: "Огромно постижение е да можеш да на такова ниво за толкова много време. Много сме щастливи, че удължихме договора му. Мануел е една от определящите фигури в историята на клуба".

Преподписалият вратар е спечелил десет титли на Германия, пет национални купи и шест пъти Суперкупата на Германия с Байерн. В същото време завоюва Шампионска лига, Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа по два пъти. До момента е изиграл 472 мача за баварците, както и 109 мача за националния отбор на Германия.

Вижте кой нападател иска да привлече Байерн!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички