Полски треньор сравни съдбата на Левандовски с тази на Меси и го посъветва да стои в Байерн


Полски треньор сравни съдбата на Левандовски с тази на Меси и го посъветва да стои в Байерн

2912 0

Анджей Юсковяк , бившият треньор на Роберт Левандовски в Лех Познан, увери, че подписването на полския нападател за Барселона крие рискове. Според гледната точка на полякът, примерът от сезона на Лео Меси в ПСЖ служи да стане много ясно, че адаптирането към даден отборен стил не е лесна задача.

" Предполагам, че Левандовски ще отиде в Барса. За мен въпросът е дали той ще може да се справи толкова добре в испанското първенство, колкото и в Бундеслигата . Преместването на Меси във Франция е чудесен пример за това: играта на Барселона беше специално създадена за него, той имаше съотборници, които го разбираха перфектно и вкара много голове. Сега вече не е така и представянето му пострада", разказва Юсковяк пред германския вестник BILD.

Бившият треньор смята, че: " няма клуб в Европа, в който централен нападател да получава толкова асистенции от съотборниците си, колкото в Байерн. Левандовски постоянно получава страхотни центирания и пасове от средата и от двете страни на терена . Живее в зона на комфорт, всички го ценят, всеки знае какво може, всеки му служи. В Барса има повече играчи в халфовата линия, които искат сами да завършат мачовете и не винаги търсят нападателите

Анджей Юсковяк, който познава добре нападателя, увери, че дори и Байерн Мюнхен да не го пусне още през този сезон Лева: " ще бъде ядосан за една седмица, но след това ще иска да вкара голове и да спечели отново с Байерн".

А ето и ексклузивната новина, която обяви Венцислав Стефанов за трансфер в Барселона на български футболист.


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички