Официално: Борусия Дортмунд привлече бранител на ПСЖ


Официално: Борусия Дортмунд привлече бранител на ПСЖ
Снимка: Guliver/GettyImages

2483 0

Борусия Дортмунд официално привлече бранителят на Пари Сен Жермен Тома Мюние. Белгийският защитник ще напусне френския шампион на 30-ти юни и ще се присъедини към новия си клуб, с който подписа договор за четири години.

Тома Мюние спечели 3 пъти титлата във Френската Лига 1, след като се присъедини към Пари Сен Жермен от Брюж през лятото на 2016-та година. Очаква се той да се бори за титулярно място на десния бек на отбраната на Борусия Дортмунд с ветерана Лукаш Пишчек. Привличането на Мюние почти сигурно означава, че Ашраф Хакими ще напусне „жълто черните“ през лятото.

28-годишният десен бек става третият белгиец в състава на Борусия Дортмунд след Аксел Витсел и Торган Азар. Мюние бе част от отбора на Белгия, който завърши на 3-то място на световното първенство в Русия през 2018-та година, като има 40 мача и 7 гола за родината си. През настоящия сезон бранителят изигра 16 мача в Лига 1 с тима на ПСЖ, в които успя да регистрира две асистенции. А ето кой друг футболист на ПСЖ ще стане свободен агент в края на месеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички