Официално: Байерн се отказа от Филипе Коутиньо


Официално: Байерн се отказа от Филипе Коутиньо
Снимка: Getty Images/Guliver

1550 0

Вече и официално бе обявено бъдещето на Филипе Коутиньо. Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге потвърди, че той няма да остане в отбора, като не са активирали опцията за закупуване.

"Клаузата изтече и ние не я активирахме. Ще планираме нашия състав за следващия сезон и ще видим дали той ще има роля в него или не“, каза Румениге за Der Spiegel. Бразилецът не успя да покаже върховата форма, демонстрирана в Ливърпул, след пристигането си в Барселона през 2018. 27-годишният футболист отбеляза осем гола и даде шест асистенции в 22 срещи от Бундеслигата през този сезон, който бе преустановен заради коронавируса и рестартиран миналата седмица.

Бразилецът се присъедини към баварския гранд под наем до края на сезона от действащия шампион на Ла Лига Барселона на старта на кампанията, но така и не успя да се утвърди в Мюнхен. Плеймейкърът пристигна с опцията за постоянно закупуване за сумата от 120 млн. евро. А за кой играч на Байерн влизат в трансферна битка Реал Мадрид и Барселона - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички