Официално: Вратарската сага в Байерн приключи, Нойер с нов договор


Официално: Вратарската сага в Байерн приключи, Нойер с нов договор
Снимка: Getty Images/Guliver

1669 0

Изглежда, че вратарската драма в Байерн Мюнхен видя своя край. Баварският клуб официално съобщи, че е подписал нов договор с Мануел Нойер до 2023. Предишният му договор бе до 2021 година, като имаше и много спекуации, че немският национал ще напусне, но изглежда, че са изгладили неразбирателствата.

За големия проблем бе привлеченият Александер Нюбел, за когото се твърди, че има клауза да играе поне по десет мача на сезон за баварците. Това не се е харесало на Нойер, тъй като държи да е несменяем титуляр, но явно това е в миналото.

„Мануел е най-добрият вратар в света и наш капитан“, заяви щастливият изпълнителен директор Карл-Хайнц Румениге. "По време на седмиците на изолация заради пандемията от коронавирус не исках да взимам решение, защото никой не знаеше кога и как Бундеслигата ще се поднови. За мен беше важно да продължа да работя с нашия треньор на вратарите Тони Тапалович. Сега след като това е разрешено, гледам с голям оптимизъм към бъдещето. Чувствам се много комфортно и у дома в Бавария. Байерн е един от най-добрите футболни отбори на Европа", заяви самият Нойер. Още преди месец Румениге изрази увереност, че стражът ще остане в отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички