Официално: Байерн Мюнхен привлече поредната звезда от Борусия Дортмунд (ВИДЕО)


Официално: Байерн Мюнхен привлече поредната звезда от Борусия Дортмунд (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5467 0

Байерн Мюнхен обяви официално още едно ново лятно попълнение. Баварците привлякоха новия си футболист от не къде да е, а от добре познатото място - вечния съперник Борусия Дортмунд.

Сделката

Рафаел Герейро попълва редиците на германския гранд, след като договорът му с "жълто-черните" приключи, а двете страни не се споразумяха за неговото подновяване.

Левият краен бранител облича екипа на бавараците. Той акостира на "Алианц Арена" като свободен агент, а новоподписаният му договор е с продължителност до лятото на 2026-а година.

"Когато от Байерн ми се обадиха, взех решението бързо. За мен е чест да играя за този голям клуб и също така уважавам много Томас Тухел", бяха първите думи на футболиста като играч на отбора.

Герейро за Борусия

Португалският защитник е поредният трансфер по оста Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен. За "жълто-черните", в период от 7 години, той взима участие в 224 мача във всички турнири, записвайки 40 гола и 50 попадения. 

Печели на два пъти Купата на Германия и веднъж Суперкупата на страната. Последния си сезон на "Сигнал Идуна Парк" можеше да ознаменува с така мечтаната титла, която обаче се изплъзна в последния момент на тима.

Само преди дни друг играч на "Бе Фау Бе" замени тима с такъв от Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички