Официално: Джуд Белингам подписа с Реал Мадрид за шест години


Официално: Джуд Белингам подписа с Реал Мадрид за шест години
Снимка: Getty Images

3575 0

Ръководствата на Борусия Дортмунд и Реал Мадрид официално обявиха акостирането на Джуд Белингам на "Сантяго Бернабеу". Двата тима са постигнали споразумение през последните дни, след което английският национал ще подпише с "кралете" за шест сезона.

14-кратният европейски шампион обяви, че талантът ще бъде представен като футболист на клуба пред медиите и футболната общественост в четвъртък от 12 часа местно време. 

Припомняме ви, че още преди няколко дни от "Сигнал Идуна Парк" обявиха, че Белингам бива продаден за 103 милиона евро, като сумата може да се покачи с 30 процента до 137,3 милиона, но това зависи от изявите на английския национал.

Приказката му в Дортмунд

Така приключва периодът на креативния футболист в Борусия Дортмунд. Той бе закупен от Бирмингам през 2020-а година срещу 30 милиона евро и подписа са 5 сезона, което означаваше, че "кралете" ще трябва да заплатят трансферна сума. 

19-годишният суперталант бе съвсем близо до титлата в Германия с "жълто-черните" през изминалия сезон, но единственият трофей му остава местната Купа, която клубът завоюва през сезон 2020/21. 

В рамките на 3 години Белингам записа 132 срещи, в които се отчете с 24 гола и 25 асистенции. Той бързо бе набелязан от редица колоси, но трансферът му в Реал Мадрид бе въпрос на време. 

Проследете всички любопитни трансфери със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички