Отборите в Германия се връщат към тренировките, вече има дати за подновяването на Бундеслигата


Отборите в Германия се връщат към тренировките, вече има дати за подновяването на Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

3341 0

Немската Бундеслига е спряна от 13 март, но три седмици по-късно някои от отборите вече тренират. От Футболния съюз в Германия препоръчаха да не се тренира до 6 април, като шампионите от Байерн се върнаха още от понеделник към заниманията си.

"Виждате, че се спазват всички здравни предписания. Ясно е, че тренировките са затворени за феновете. Клубът моли феновете да продължат да следват указанията и да не идват в тренировъчната база на отбора", написаха баварците в Twitter. Борусия също ще тренира на малки групи, като няма да имат право да влизат в съблекалните и да си взимат душ на тренировъчната база.

15 от 18-те отбора потвърдиха, че през тази седмица започват тренировки, като Борусия Гладбах и Фрайбург все още не са обявили дата. Вердер Бремен пък очаква разрешение да се завърне към тренировки от общината. Освен това се появи информация, че Германският футболен съюз планира да рестартира футболните първенства в първия или втория уикенд на май. Целта е шампионатите да бъдат възобновени на 2 или 9 май.

В Първа Бундеслига трябва да бъдат изиграни още девет кръга до края на сезона. За Купата на Германия предстоят полуфиналите. Финалът е предвиден да се състои на 27 юни. Данните са от доклади, изискани от футболната лига (DFL) и са предоставени от самите клубове.

Припомняме, че топ отборите в Германия - Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, РБ Лайпциг и Байер Леверкузен направиха огромен жест към клубовете, които не разполагат с толкова големи финансови средстава, като дариха 20 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички