Немска легенда: Хаверц ще се присъедини към европейски гранд


Немска легенда: Хаверц ще се присъедини към европейски гранд
Снимка: Getty Images/Guliver

2047 0

Един от директорите в Байер Леверкузен и бивш немски национал Руди Фьолер смята, че звездата на тима Кай Хаверц съвсем скоро ще заиграе в някой от големите европейски грандове. 20-годишният Хаверц прави изключителна кампания с екипа на „аспирините“, които преследват място в Шампионската лига през следващия сезон.

Изявите на младия немски национал не остават незабелязани от големите европейски отбори, като Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен се интересуват от играча. Руди Фьолер обаче се надява Хаверц да остане в настоящия си тим поне за още малко време. „Ако трябва да съм честен, имам малка надежда, че можем и ще успеем да го задържим тук за поне още една година. Пандемията от коронавирус няма да промени цената му. Тя не променя факта, че той вече е играч от световна класа, какъвто беше и преди нея. Сега вниманието към него е дори по-голямо. Той ще премине в клуб от световна класа в един момент“, заяви световният шампион с Германия от 1990-та година пред „Скай спортс“.

Кай Хаверц има 11 гола в 26 мача в Бундеслигата през този сезон, като наскоро реализира победния гол при важната победа на Байер Леверкузен над Фрайбург с 1:0, която изравни „аспирините“ по точки на 4-тото място в класирането с Борусия Мьонхенгладбах. 20-годишният футболист има и 3 гола и 5 асистенции в Лига Европа, където неговият тим продължава участието си. А ето кой бивш играч на Челси посъветва клуба да вземе Хаверц.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички