Наказват Санчо и още трима играчи от Бундеслигата?


Наказват Санчо и още трима играчи от Бундеслигата?
Снимка: Getty Images/Guliver

1645 0

Звездата на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо може да получи наказание от Немската футболна асоциация, тъй като показа фланелка с надпис „справедливост за Джордж Флойд“ след отбелязването на първия си гол при вчерашната победа на неговия тим срещу Падерборн с 6:1. Английският национал беше един от футболистите в Бундеслигата, които се обявиха в подкрепа на Флойд, след като мъжът бе убит при полицейски арест в САЩ миналия понеделник.

Нападателят на Борусия Мьонхенгладбах Маркус Тюрам изрази форма на протест, като коленичи след един от головете си срещу Унион Берлин във вчерашния ден, докато съотборникът на Санчо в Дортмунд Ашраф Хакими също показа фланелка със сходен призив. Националът на САЩ Уестън МакКени, който се състезава за Шалке 04, пък носеше лента на ръката си, на която пишеше „справедливост за Джордж Флойд“. В днешния ден Германския футболен съюз заяви, че разглежда случая и може да се стигне до наказания. "През следващите няколко дни контролната комисия ще се погрижи за тези събития и съответно ще проучи фактите", заяви Антон Нахрейнер от Германския футболен съюз.

Политическите изявления противоречат на правилата в Бундеслигата. Ако бъдат признати за виновни, играчите могат да бъдат глобени или дори наказани. Не е ясно дали такъв подход ще бъде използван по отношение на този конкретен случай. А какво каза Джейдън Санчо за първия хеттрик в своята кариера.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички