Хеттрик на Санчо върна Борусия Дортмунд на победния път в Бундеслигата


Хеттрик на Санчо върна Борусия Дортмунд на победния път в Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

1243 0

Немският гранд Борусия Дортмунд разгроми изпадащия Падерборн с 1:6 в мач от 29-тия кръг на Първа Бундеслига. "Жълто-черните" срещнаха трудности през първото полувреме на мача на "Бентелер Арена", но през втората част реализираха шест попадения, за да се поздравят с успеха.

С основни заслуги за победата бе младата звезда на отбора Джейдън Санчо, който отбеляза хеттрик, а силен мач изигра и братът на Еден Азар - Торган. Разгромната победа на гостите идва въпреки липсата на голмайстора на отбора Ерлинг Холанд, който е контузен.

Първото попадение в срещата падна едва в 54-ата минута, когато Торган Азар се оказа отлично позициониран в наказателното поле, за да вкара в опразнената мрежа след избита топка от вратаря. Три минути по-късно Юлиан Брандт асистира за Санчо, който също се разписа на празна врата и почете паметта на починалия тъмнокож гражданин в САЩ - Джордж Флойд.

Падерборн отвърна на именития си съперник чрез гол от дузпа в 72-рата минута, реализиран от Уве Хюнемайер. Отговорът на "жълто-черните" обаче бе красноречив, като последваха нови четири снаряда в мрежата на вратаря Цингерле.

Две минути след гола на Падерборн Джейдън Санчо вкара втория си гол в мача след асистенция на Азар. В 85-тата минута Ашраф Хакими също се разписа след асистенция на Марсел Шмелцер, а малко след това и крайният бранител успя да запише името си сред голмайсторите благодарение на отлично предоставения пас от Аксел Витсел.

Крайният резултат бе оформен с третото попадение на Джейдън Санчо в мача, дошло след подаване на 20-годишния защитник Матеу Морей. По този начин Борусия Дортмунд увеличи актива си на 60, правейки изоставането си до върха отново седем пункта, след като загуби голямото дерби с Байерн през седмицата.

Падерборн от своя страна остава на дъното в класирането с едва 19 пункта. Тимът е на цели девет точки от спасението, а в оставащите пет кръга битката за оцеляване за Падерборн звучи като "мисия невъзможна".

В по-ранния немски сблъсък Борусия Мьонхенгладбах разгроми Унион Берлин с 4:1 на "Борусия Парк". Флориан Нойхаус даде преднина на домакините в 17-ата минута, а в 41-ата Маркус Тюрам удвои преимуществото. В началото на второто полувреме Унион намали изоставането, след като точен бе Себастиан Андерсон в 50-ата минута.

В 59-ата обаче Тюрам бе точен за втори път в срещата и покачи на 3:1, а крайният резултат оформи Аласан Плеа в 81-ата минута. Борусия Мьонхенгладбах с актив от 56 точки се изкачи на трето място в таблицата, а Унион е с 31 пункта и е на 14-а позиция.

В съботния ден Байерн Мюнхен разгроми Фортуна Дюселдорф. А как се развиха останалите четири мача от съботната програма в Бундеслигата - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички