Муани не е първият: В Айнтрахт са имали още 2 такива случая - единият е довел до знаменит успех, а другият до знаменито падение


Муани не е първият: В Айнтрахт са имали още 2 такива случая - единият е довел до знаменит успех, а другият до знаменито падение
Снимка: Getty Images

2161 0

Рандал Коло Муани отказа да тренира с Айнтрахт Франкфурт, след като стана ясно, че отборът е отхвърлил и последната оферта от ПСЖ за него. 24-годишният играч е категоричен, че иска да премине на "Парк де Пренс" и настоява за трансфер. Според някои източници той дори е заминал за Париж, за да притисне ръководството на немския тим.

Всичко това се случва преди реванша с Левски в плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите. Това означава, че Муани няма да вземе участие в срещата, докато се решава бъдещето му.

От "Bild" припомнят, че това не е първата стачка на футболисти във Франкфурт. Такъв е случаят с бившия голмайстор Тони Йебоа и героя от Лига Европа Филип Костич.

Втората "стачка" завършва с успех

На 27 август 2021 г. звездата Костич влиза в офиса на Айнтрахт с трима съветници, като той не взима участие в последната тренировка. От Айнтрахт разговарят само с придружаващите го, а Костич слуша само съветниците си и единственото му желание да премине в Лацио. Но трансферната сума от 9 милиона евро е твърде ниска за Айнтрахт.

Костич липсва при равенството 1:1 в Билефелд срещу Арминия. Тогава приключва трансферният период. Костич съжалява, извинява се искрено. Плаща глоба от 50 000 евро и прави барбекю за отбора. Бившият треньор Оливър Гласнър пък го приветства обратно в отбора. 

В домакинството на Щутгарт помилваният Костич все още е на пейката. Но е заменен и вкарва победния гол за 1:0, а над 50 хиляди на стадиона ликуват. В крайна сметка той става победител в Лига Европа с Айнтрахт,  а след това преминава в Юве за 13 милиона.

Първият подобен проблем - с историческо изпадане

Началото на декември 1994 г. по време на последната тренировка бившият треньор Юп Хайнкес  изчерпа търпението си. Звездите Йебоа, Маурицио Гаудино и Джей-Джей Окоча тренират твърде отпуснато за него. Нарежда на всеки от тях индивидуално обучение. Те отказват да бягат в гората – и се правят на болни за мача срещу Хамбургер. Айнтрахт изключива и тримата.

След победата с 2:0 срещу Хамбургер, Айнтрахт преодолява един кръг в Европейската купа. След това Йебоа е продаден на Лийдс, Гаудино е даден под наем на Ман Сити – само Окоча е помилван като най-млад. Но Айнтрахт пада от кандидат-лидер до средата на лигата. Година след това, през 1996 г., изпадат във Втора Бундеслига за първи път.

Междувременно от Айнтрахт заявиха, че са готови и мотивирани до краен предел за Левски и няма да подценят двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички