"Моля те, чакай ме горе в рая" - легендарният Сеп Майер написа прочувствено писмо в памет на Франц Бекенбауер


"Моля те, чакай ме горе в рая" - легендарният Сеп Майер написа прочувствено писмо в памет на Франц Бекенбауер
Снимка: Getty Images

11370 0

Легендарният футболист на Байерн Мюнхен, който е считан за един от най-великите вратари в историята - Сеп Майер, написа дълго и прочувствено писмо във връзка с кончината на Франц Бекенбауер, което бе публикувано в официалния сайт на баварците.

"Моля те, чакай ме горе в рая"

"Скъпи фенове на Байерн Мюнхен,

Още: "Светът ще е различен без него": Юрген Клоп с емоционална изповед за Франц Бекенбауер

Франц Бекенбауер е човекът от нашия отбор, когото познавам най-отдавна.

Когато дойде при нас като много младо момче, аз бях в Байерн само от една година. Всички знаехме, че той беше голям талант, но фактът, че той щеше да стане "Der Kaiser", казвам днес - заслужава най-дълбоко уважение", започва 79-годишният Майер.

"През десетилетията най-много ме впечатли това, че хората винаги са гледали нагоре към него, но той никога не е гледал отвисоко на другите. Е, от време на време го правеше, но само по време на мач, когато нещата не вървяха по начина, по който му се искаше".

"Понякога двамата с него се карахме в моето наказателно поле. Години по-късно той все още се шегуваше с мен, че съм му причинил разместване на гръбначните прешлени, защото се е случвало толкова много пъти да му скачам на гърба...", спомня си Сеп Майер и продължава:

Още: Михаил Касабов: Франц Бекенбауер смяташе България за своя втора родина

"Хората го обожаваха. И с право! Не мисля, че хора като Франц съществуват днес... Той беше последният от онова поколение, което винаги работеше упорито, постигаше страхотни неща и въпреки това никога не се взимаше прекалено насериозно. Когато се захващаше с нещо, той го преглеждаше докрай. И фактът, че всичко винаги му се получаваше, не се дължи на късмета, както говореха някои - всичко си зависеше от самия него. Франц даваше 100% от себе си, въпреки че всичко изглеждаше много лесно и хората смятаха, че фланелката му дори няма да има нужда да се пере. Самото му отношение бе това, което сбъдна най-големите му мечти, дори и след края на кариерата му".

Франц Бекенбауер

"Франц никога не беше 'твърде добър', за да се захване с някоя задача и никога не можеше да каже "не" - и Слава Богу! Немският футбол щеше да бъде много по-малко успешен, ако Франц не бе човекът, който беше. Той беше пример за подражание за всички нас. Бъдещите поколения също могат да се учат от него - никога не се предавай, винаги давай най-доброто от себе си и винаги бъди себе си. Аз имах честта да го познавам. През целия си живот той винаги е бил леко срамежливото, симпатично и забавно момче, което беше и по време на първия си ден с нас в Байерн Мюнхен", пише още легендарният страж на баварците, а за финал допълва:

"Скъпи Франц, 

Какво бих искал да ти кажа сега? Моля те, чакай ме горе в рая! Все още се нуждаеш от мен като твой вратар. Но се надявам да не ми се сърдиш - ще трябва да почакаш още няколко години. В това време, винаги ще бъдеш в моите мисли и в моето сърце, скъпи мой приятелю!".

Още: Търсиха своя Пеле и го намериха: Франц Бекенбауер, който върна гордостта на следвоенна Германия

Още: Легендарен българин, играл за Бекенбауер, разказа разговор, който ще помни винаги

Още: Емоционален Стоичков: Обвърза покойния Бекенбауер с българския футбол завинаги

Още: Лотар Матеус: Шокът от смъртта на Бекенбауер е дълбок, въпреки че знаех, че не е добре

Още: В негова памет: Най-красивият гол в кариерата на Франц Бекенбауер (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички