Легендарен българин, играл за Бекенбауер, разказа разговор, който ще помни винаги


Легендарен българин, играл за Бекенбауер, разказа разговор, който ще помни винаги
Снимка: whoateallthepies.tv

15525 0

Един от най-големите български футболисти в историята - Емил Костадинов, стана поредният, който изрази тъгата си след ужасяващата новина за смъртта на иконата Франц Бекенбауер. Един от най-великите играчи и треньори на Германия си отиде от този свят на 78 години.

Костадинов се върна доста години назад, когато Бекенбауер му бе треньор в Байерн Мюнхен. Българинът разказа как всъщност именно тогавашният му старши треньор е променил кариерата му с вдъхновяващ разговор.

Самият Костадинов признава, че винаги ще помни думите му оттогава, защото той го е върнал в играта. Ето и разказа му за случилото се:

Още: Лотар Матеус: Шокът от смъртта на Бекенбауер е дълбок, въпреки че знаех, че не е добре

Емил Костадинов разказа за разговор с Франц Бекенбауер, който е променил живота му

Емил Костадинов като футболист

"Много тъжна новина. Дано Бекенбауер се е преместил на по-добро място. Винаги съм бил с прекрасни впечатления от него. Кайзер Франц ме върна в играта. Аз имах трима треньори в Байерн. Трапатони ме взе и ме налагаше. После дойде Рехагел, когато повече оставах на пейката. След това пристигна Бекенбауер.

Един ден след тренировката ме извика в стаята си и ми каза: "Емил, аз разчитам на теб! Ти пак ще успееш, ти пак ще играеш, пак ще побеждаваш, защото си победител и затова си в Байерн". Думите му ще помня винаги. Те ми послужиха като допинг. Само след една седмица беше въпросният финал за Купата на УЕФА. След гола и асистенцията ми Бекенбауер ме поздрави: "Явно си запомнил какво ти казах".

Да, той ме върна в играта, защото кой знае какво щеше да се случи, ако не ми беше гласувал доверие. Едва ли щях да играя на финала, да вкарам гол и да вдигна Купата на УЕФА" - сподели Костадинов пред "Блиц". Христо Стоичков също бе емоционален за Бекенбауер и го обвърза с българския футбол.

В негова памет: Най-красивият гол в кариерата на Франц Бекенбауер (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички