Машини за рекорди: има ли кой да настигне Наполи и Байерн Мюнхен?


Машини за рекорди: има ли кой да настигне Наполи и Байерн Мюнхен?
Снимка: Getty Images

1285 0

Наполи и Байерн Мюнхен са двата отбора, които могат да се похвалят с 14 различни голови реализатори във всички турнири през този сезон. В никой друг клуб няма толкова на брой играчи, които да са успявали да се разпишат.

Наполи започна сезона с 10 победи и две равенства в Серия А. Клубът оглавява и временното класиране в Италия, като води на Аталанта с две точки разлика. Двата отбора не са били побеждавани от началото на настоящата кампания.

Отборът на Спалети има и 100% успеваемост в Шампионска лига – 3 победи в 3 срещи.

14 различни играчи са успели да се разпишат от началото на сезона, което е и рекордът в петте големи европейски първенства. Другият отбор, който може да се похвали със същото постижение, е Байерн Мюнхен.

Манчестър Сити няма толкова на брой голови реализатори. За английския тим са се разписвали 11 различни играчи. Същото важи за Челси, Барселона, Реал Мадрид и Милан. Монако, Марсилия и Арсенал разполагат с 12 различни голови реализатори, а Рен и Кьолн – с 13.

Предполагаше се, че Наполи ще изпитва трудности, след като Виктор Осимен се контузи, но Лучано Спалети успя да намери решение на проблема. Очаква се нигерийският национал да е на линия за срещата на Наполи с Аякс.

От друга страна, Байерн Мюнхен се раздели с Роберт Левандовски, като явно тази раздяла не се оказа пакубна за отбора на Юлиан Нагелсман. След като полският нападател напусна Бундеслигата, това явно е помогнало на "баварците" да приложат повече креативност в атака. 

Въпреки че германците имат толкова различни голмайстори, ръководството на клуба не е доволно от представянето на отбора в Бундеслигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички