И "биковете" не успяха да спрат Наполи в Серия А, "партенопейците" мечтаят за титла


И "биковете" не успяха да спрат Наполи в Серия А, "партенопейците" мечтаят за титла
Снимка: GettyImages

1158 0

Наполи продължи със силното си представяне и на старта на осмия кръг в Серия А, когато възпитаниците на Лучано Спалети не оставиха шансове на Торино и спечелиха домакинството си с 3:1. В герои за "партенопейците" се превърнаха камерунецът Андре-Франк Анжиса и грузинското острие Квича Кварацхелия, докато за гостите се разписа Антонио.

По този начин неаполитанците остават здраво стъпили на върха с 20 точки, докато Торино е девети с 10 точки. Най-близо до "сините" е Аталанта със 17 точки, като утре "бергамаските" приемат Фиорентина.

Гостите не са печелили на този стадион от май 2009-а година, а сега трябваше да извадят топката само след 6 минути игра. Марио Руи комбинира с Квича Кварацхелия от ляво, който напредна и центрира. Топката кацна точно на главата на Анжиса и той от 7-8 метра не сбърка.

Само 4 минути по-късно камерунският полузащитник вкара втори гол, след като тръгна на самостоятелен пробив и елиминира вратаря Ваня Милинкович-Савич.

Торино отвърна на предизвикателството с две опасни положения, но топката всъщност се озова в тяхната врата. В 37-мата минута дойде ред на редовния голмайстор - Кварацхелия. Той получи подаване от Пьотър Зиелински, успя да удържи опитите на Саша Лукич да му отнеме топката и с мощен изстрел прати кълбото за трети път във вратата на Милинкович-Савич.

Две минути преди последната съдийска свирка за първата част гостите върнаха едно попадение. Подаване на Уилфред Синго намери Антонио Санабрия, който вкара във вратата на Мерет.

Санабрия имаше още едно положение секунди след гола, а тимът на Торино започна агресивно второто полувреме, но до нови попадания не се стигна.

Вижте и останалите новини от Серия А!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички