Лидерът в Бундеслигата печели битката за желан от половината грандове в Европа


Лидерът в Бундеслигата печели битката за желан от половината грандове в Европа
Снимка: Gulliver/GettyImages

1226 0

Лидерът в Първа Бундеслига РБ Лайпциг е на път да спечели борбата за подписа на един от най-желаните млади играчи в Европа. Немският клуб е на крачка от това да привлече в редиците си испанския талант Дани Олмо. Футболистът на Динамо Загреб пожела да напусне хърватския тим и предизвика интереса на много отбори на Стария континт, след като попадно под прожекторите с представянето си в Шампионска лига през есента.

Според „Спортске Новости“ РБ Лайпциг ще предложи на клуба от Загреб сумата от 35 милиона евро за услугите на 21-годишния испанец. През последната седмица изглеждаше така, сякаш младият футболист ще премине в отбора на Милан. Сега обаче изглежда, че „росонерите“ ще изпуснат една от основните си цели по време на зимния трансферен прозорец, след като клубът е отказал да плати 7 милиона комисионни и 3 милиона за подписа на играча. Поради тази причина Олмо е на крачка от това, да стане нов играч на РБ Лайпциг.

Дани Олмо е продукт на школата на Барселона, но напуска клуба през 2014г., когато преминава в Динамо Загреб. Отличното му представяне с фланелката на хърватския шампион му донесе и първа повиквателна за националния отбор на Испания, където той дебютира с гол в мача срещу Малта. Междувременно голмайсторът на РБ Лайпциг може да напусне тима. Ето къде се очаква да заиграе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички