Един от голмайсторите в Германия: Английското първенство е най-интересното


Един от голмайсторите в Германия: Английското първенство е най-интересното
Снимка: Guliver/GettyImages

1962 0

Нападателят на РБ Лайпциг Тимо Вернер похвали футбола в Англия и продължи спекулациите за евентуален негов трансфер във Висшата лига. Немският национал е един от най-коментираните нападатели в Европа в последно време и въпреки че подписа нов договор с настоящия си клуб през месец август, се очаква той да предизвика сериозен интерес от големите отбори в Европа в края на сезона.

Вернер даде интервю за „Билд“ и коментира възможността да заиграе за отбор в Премиър лийг в бъдеще. „Висшата лига определено е най-интересното първенство в света. Има по-различно усещане да гледаш английския шампионат и да играеш там. Но немците са доста успешни и в Испания, като Сами Кедира и Месут Йозил, които играха за Реал Мадрид. Но за момента нямам намерение да се оглеждам за трансфер другаде“ каза Вернер.

Немският национал е една от трансферните цели на Челси, като на няколко пъти той бе споменаван и за опция в атаката на Реал Мадрид. Байерн Мюнхен също бяха свързвани с нападателя, но техният спортен директор Хасан Салихамиджич наскоро каза, че Вернер не е играч, който „баварския клуб“ ще преследва. Тимо Вернер прави страхотна кампания до момента, като има 18 гола и 6 асистенции в 17 срещи за РБ Лайпциг в Бундеслигата. А ето на кое място се намира Вернер в класацията за Златната обувка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички