Ще се изплъзне ли Десетата на Байерн Мюнхен? Интригата в Германия не е приключила!


Ще се изплъзне ли Десетата на Байерн Мюнхен? Интригата в Германия не е приключила!
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

2526 0

До неотдавна Байерн Мюнхен имаше огромен аванс на върха в немската Бундеслига и футболните фенове смятаха, че интригата в това първенство от Топ 5 на Европа е приключила, а баварците ще спечелят поредната си титла, която ще бъде под №10 за тях!

*От 2013 година насам германският колос неизменно триумфира със Сребърната салатиера, като преди това Борусия Дортмунд спечели две поредни титли (2011 и 2012 година), но тогава треньор на "жълто-черните" бе Юрген Клоп...

В рамките на последния месец обаче, футболистите на Юлиан Нагелсман допуснаха три грешки. Те загубиха от Бохум с 2:4 на 12 февруари, завършиха 1:1 с Байер Леверкузен на 8 март, като същият равен резултат се получи и с Хофенхайм преди броени дни (12 март).

За същия период от време Борусия Дортмунд, макар и без Ерлинг Холанд, стабилизира представянето си и допусна само един "фал" - 1:1 с Аугсбург на 27 февруари. 

Как изглежда класирането в момента?

Байерн е лидер с 60 точки, следван от Борусия с 53. Тези седем пункта разлика обаче, могат да бъдат стопени до само четири, тъй като Дортмунд има мач по-малко, който ще бъде изигран тази вечер, 16 март (гостуване на Майнц 05). Срещата започва в 19:30 ч. наше време, а като титуляр се очаква да започне завърналият се след контузия Холанд!

Колко кръга остават до края на първенството?

Точно 8! За Дортмунд са девет, ако броим и днешният им сблъсък срещу 10-ия в Бундеслигата. Реално, четири точки разлика биха били напълно преодолими за осем мача, макар и в съревнование със състав като този на Байерн Мюнхен, който все пак показа, че "машината" дава засечки понякога. А да не забравяме и че ще има директна битка между тези два отбора...

ПРОГРАМАТА на Байерн и Борусия до края на сезон 2021/22:

 

27-и кръг:

Байерн Мюнхен - Унион Берлин

Кьолн - Борусия Дортмунд

 

28-и кръг:

Борусия Дормунд - РБ Лайпциг

Байерн Мюнхен - Фрайбург

 

29-и кръг: 

Щутгарт - Борусия Дортмунд

Байерн Мюнхен - Аугсбург

 

30-и кръг:

Борусия Дортмунд - Волфсбург

Арминия Билефелд - Байерн Мюнхен

 

31-и кръг: 

БАЙЕРН МЮНХЕН - БОРУСИЯ ДОРТМУНД

 

32-и кръг: 

Борусия Дортмунд - Бохум

Майнц 05 - Байерн Мюнхен

 

33-и кръг:

Байерн Мюнхен - Щутгарт

Гройтер Фюрт - Борусия Дортмунд

 

34-и кръг:

Борусия Дортмунд - Херта

Волфсбург - Байерн Мюнхен

АНАЛИЗ

С просто око се вижда, че в повечето случаи до края на кампанията, Борусия Дортмунд ще играе преди своя конкурент за първото място. Това означава, че на теория ще "кара" футболистите на Байерн Мюнхен мислено да започват своите мачове с идеята, че водят само с 1 точка в класирането. Разбира се, за целта "жълто-черните" ще трябва да побеждават наред, а първият сериозен тест ще е още в 28-ия кръг срещу РБ Лайпциг.

От друга страна, най-вероятно решаващо ще се окаже именно директното дерби между двата немски гранда, което ако бъде спечелено от Дортмунд, ще повиши градуса на напрежение в Мюнхен още повече. При такъв сценарий разликата ще бъде фиксирана на само една точка, а до края на сезона ще остават три кръга.

Да, всичко това са просто теории на този етап, но е факт, че интригата за титлата в Бундеслигата все още не е приключила, а напротив - има всички предпоставки да се смята, че може да се стигне до невероятна драма във Футболна Германия! Първото условие трябва да бъде изпълнено тази вечер...

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички