Край на сагата: Дайо Упамекано е футболист на Байерн Мюнхен


Край на сагата: Дайо Упамекано е футболист на Байерн Мюнхен
Снимка: Guliver/GettyImages

6259 0

Една от големите трансферни новини за 2021 година е факт, въпреки че се очакваше сагата да се разплете през лятото. Ръководството на Байерн Мюнхен потвърди, че е сключило сделка за привличането на Дайо Упамекано от РБ Лайпциг, а трансферът ще бъде финализиран на 1-и юли 2021 година, когато официално защитникът ще е играч на баварския колос. 

Германският шампион изпълни голямата си цел и ще заздрави защитата си с най-желания централен бранител. Байерн ще плати 42 милиона евро за услугите на френския футболист, като това е клаузата за откупуване, фиксирана в договора му с "червените бикове" през лятото на 2021 година. 

Както е известно, битката за 22-годишния защитник се води от няколко месеца, като се смяташе, че фаворит за него е някой измежду английските грандове Ливърпул и Манчестър Юнайтед. Заради ситуацията със Серхио Рамос и Реал Мадрид се намеси сериозно в битката, но Байерн изпревари всички. Интерес към Упамекано имаше още от Ювентус, Челси и други европейски тимове. 

"Много сме щастливи, че успяхме да привлечем Упамекано. Уверени сме, че Дайо ще бъде важен играч в нашия отбор през следващите години", заяви спортният директор на баварците Хасан Салихамиджич.

С привличането на Упамекано Байерн вече има ясен план за своята защитна линия. Очаква се Люка Ернандес да се премести в центъра на защитата за постоянно, а отдясно да е Бенжамен Павар. Сега ръководството на тима ще се насочи към увеличаване на дълбочината в отбора. 

Очаква се баварците да започнат преговори за младия ляв бек Омар Ричардс, който да е конкурент на Алфонсо Дейвис в отбрана. Същото важи и за Макс Ааронс от Норич, към когото има сериозен интерес от тимове във Висшата лига. Още една от трансферните цели на Байерн, според вестник "Билд", е Флориан Нойхаус от Борусия (М), който да увеличи конкуренцията в центъра на полузащитата на Ханзи Флик. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички