Ключова развръзка около трансфера на Джуд Белингам


Ключова развръзка около трансфера на Джуд Белингам
Снимка: Getty Images

16643 0

Трансферната сага около Джуд Белингам малко по малко се разплита. След като Ливърпул отпадна от сметките за халфа заради огромната сума, която Борусия (Дортмунд) иска, още един основен кандидат изглежда се отказва от намерението си да го привлече. 

Реал Мадрид казва "не" на 150 милиона евро за Белингам 

В днешното си издание "Marca" твърди, че "кралския клуб" няма да прави сериозни инвестиции на трансферния пазар през лятото на 2023 година. 

Ръководството на "белия балет" вярва, че съставът няма нужда от подсилване на халфовата линия на този етап, след като през последните два сезона на Карло Анчелоти бяха осигурени Едуардо Камавинга и Орелиен Чуамени. 

Също така високата цена на Белингам (150 милиона) е непосилна на този етап за "кралете", след като клубът инвестира близо 1 милиард евро в новия си стадион. Той ще бъде официално открит през декември тази година. 

Един кандидат в наддаването за Белингам 

Отказването на Реал Мадрид означава, че единственият клуб, който може да си позволи Белингам през лятото, е Манчестър Сити. "Гражданите" ще подмладяват състава през следващите две години, като Белингам е една от основните цели на Хосеп Гуардиола. 

Поради намалелия интерес в последните седмици, от Борусия (Дортмунд) пък са поискали да подновят договора на Белингам за още една година, като добавят и клауза за неговата продажба - 150 милиона евро и нито стотинка по-малко. 

Така, на този етап, бъдещето на Белингам има два реални развоя - преминаване в Манчестър Сити или оставане в Дортмунд. 

Въпреки че информацията на "Марка" за Реал твърди, че отборът няма да прави големи трансфери през лятото, то все пак се очаква "кралете" най-накрая да вземат заместник на Карим Бензема

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички