Класика? Нищо подобно - Байерн разкости Борусия в Дортмунд, Кейн ликува с хеттрик


Класика? Нищо подобно - Байерн разкости Борусия в Дортмунд, Кейн ликува с хеттрик
Снимка: GettyImages

2413 0

"Дер Класикер" за поредна година предложи много положения, много голове, но този път драма нямаше - Байерн Мюнхен разпердушини големия си германски съперник Борусия с 4:0, и то на "Сигнал Идуна Парк". 

С два гола в първите 10 минути мачът беше решен, след като в 4' Шлотербек изпусна Упамекано при центриране от корнер и защитникът се разписа. В 9' пък Хари Кейн отбеляза дежурния си гол, а и записа попадение още при дебюта сив най-големия мач в Бундеслигата. Именно той през второто полувреме оформи крайното 4:0 с два гола, фиксирайки своя хеттрик - трети за него от началото на сезона. 

В 134-тото издание на дербито във всички турнири Байерн записа 67-ата си победа. Също така в Бундеслигата Дортмунд за последно спечели през 2018 година, като от тогава насам Байерн има 9 победи и само веднъж позволи на "жълто-черните" да стигнат до равенство. 

Томас Мюлер пък увеличи рекорда си за най-много участия, след като Тухел го пусна в края. Той вече има 41 участия. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ 

До 10-ата минута германската класика вече изглеждаше решена. Първо в 4' Упамекано засече центриране на Сане от корнер за 1:0, а 5 минути по-късно след брутална контраатака отново Сане намери Кейн, който се разписа още с първата си поява в "Дер Класикер". 

Резултатът можеше да се покачи допълнително, когато в 15' Сане беше изведен в наказателното поле, но подаването му за Кейн този път не мина, а беше отсъдена и засада. 

До края на полувремето "цифрите" казваха, че Борусия Дортмунд доминира, включително и по положения, но истината беше различна. Байерн се размина на 3 пъти с нов гол, като Хари Кейн удари и греда. Две ситуации се откриха пред Герецка, но и при двата пропусна целта. 

В добавеното време на първата част "жълто-черните" изпуснаха единствената си по-чиста възможност. С отличен пробив Сабицер намери Ройс, който веднага изведе Брандт на скорост в пеналтерията. Неговият пас намери Маален, който стреля в обратния за Нойер ъгъл, но беше неточен - 0:2 до почивката. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Веднага след почивката Мусиала можеше да покачи на 3:0, но стреля право във вратаря. Веднага след това Кейн остана очи в очи с Кобел, вратарят спаси, но при добавката Мусиала отбеляза красив гол. За негово съжаление, заради засада при паса за Кейн, попадението му не беше зачетено. 

Домакините също показаха живец в атака, като в 57' отлична комбинация между Фюлкруг и Ройс завърши с добър удар на капитана, но Нойер с първата си намеса в мача отказа стрелеца на Борусия. Само минута по-късно Сане беше изведен на чудесна позиция в наказателното поле, но и Кобел показа отличен рефлекс. 

В 69' с поредното извеждащо подаване Кейн остана сам срещу вратаря, но опдаде на Мусиала за 0:3. За пореден път обаче гостите бяха лишени от гол заради засада. Само 2 минути по-късно обаче защитата на домакините беше приспана с брилянтна комбинация по дясното крило между Мазрауи и Коман, като вторият пусна топка в наказателното поле и Кейн нямаше как да сбърка - 0:3. 

До края на мача имаше положения и пред двата тима за още голове, но Алер и Мукоко изпуснаха за домакините, а Сане за гостите. Все пак в заключителните акорди на мача Кейн оформи своя хеттрик - 0:4. 

Къде да гледаме Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен по ТВ?

СЪСТАВИ

Борусия Дортмунд: Кобел, Шлотербек, Озчан, Ройс, Фюлкруг, Хумелс, Волф, Брандт, Забицер, Мален, Риерсон

Байерн Мюнхен: Нойер, Упамекано, Мин Дже, Горецка, Кейн, Сане, Коман, Дейвис, Лаймер, Мазрауи, Мусиала

ПРЕДИ МАЧА

Борусия Дортмунд няма успех над Байерн от трети август 2019-а година. Оттам насетне двата тима са се срещнали общо 10 пъти, като отборът от Мюнхен е печелил 9 пъти и само веднъж се е стигнало до равенство.

Във временното класиране баварците се намират на втората позиция с 23 точки и са в серия от 4 победи и 1 поражение в последните си пет срещи в германския елит. Борусия пък е на четвъртата позиция с 21 пункта, възпитаниците на Един Терзич имат същата успеваемост в последните си пет като тези на Тухел.

Припомняме, че тези два тима спориха до последно за титлата през изминалия сезон. Битката за шампионската титла стигна до последния кръг на Бундеслигата, в който Борусия сгреши и баварците се поздравиха със сребърната салатиера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички