Шок в Германия! Байерн изхвърлен рано-рано от Купата


Шок в Германия! Байерн изхвърлен рано-рано от Купата
Снимка: Guliver/GettyImages

1390 0

Най-голямата сензация в света на футбола за 2021 година е факт - Байерн Мюнхен изхвърча от турнира за Купата на Германия след дузпи в 1/16-финалите на надпреварата срещу втородивизионния Холщайн (Кийл). В редовното време двата тима завършиха 2:2, а големият грешник за баварците беше Марк Рока, който пропусна решаващата за ФК Холивуд дузпа. 

Изглеждаше така, сякаш баварците няма да имат проблем, след като започнаха силно и още в 13' Серж Гнабри успя да реализира за 0:1. Изненадващо обаче в края на първото полувреме домакините изравниха с гол на Бертелс. 

В началото на второто полувреме баварската машина отново стигна до гол, като този път Лерой Сане вкара прекрасен гол от пряк за 1:2. Немислимото обаче се случи в добавеното време на срещата. Въпреки че съдията отреди 3 минути добавени, в 5-ата минута на продължението при центриране в наказателното поле Халке Вал успя да реализира с глава и прати мача в продължения. 

Изненадващо, Байерн подходи много предпазливо и почти не стигна до опасна ситуация в половината на опонента си и така се стигна до дузпи. Първите 5 изпълнения и за двата отбора бяха точни, но дузпа №6 за баварците бе пропусната от Марк Рока. Последвалият удар на Бартелс бе точен и така Холщайн изрита Байерн от турнира за Купата. 

Така, след силния миналогодишен сезон, сега Байерн може да се надява само на триумф в шампионата на Германия, както и в Шампионска лига. През миналия сезон баварците постигнаха златен требъл, но сега отпадат рано-рано от турнира, и то от съперник, срещу който Байерн не би трябвало да има проблеми. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички