И трите лидера във Втора Бундеслига с грешни стъпки след 90'


И трите лидера във Втора Бундеслига с грешни стъпки след 90'
Снимка: Getty Images/Guliver

1308 0

Водещите три отбора в класирането на Втора Бундеслига допуснаха грешки стъпки при подновяването на футболния сезон в Германия след повече от двумесечна пауза заради кризата с коронавируса. Днес своите мачове изиграха лидерите Арминия Билефелд, Хамбургер и Щутгарт, като любопитното е, че и трите тима изгубиха точки с голове след 90-та минута.

Водачът в подреждането Арминия посрещна Оснабрюк и започна отлично двубоя, като поведе в резултата още в 17-та минута след гол от дузпа на Фабиан Клос. Домакините владееха топката доста повече от съперника си, но бяха попарени в сами край, когато Маркос Алварес реализира за крайното 1:1.

В друг мач от следобеда Гройтер Фюрт и Хамбургер направиха равенство 2:2. Домакините от Гройтер Фюрт дръпнаха напред в 35-та минута чрез Ховард Нилсен, но Хамбургер стигна бързо до пълен обрат с голове на Жоел Похянпало и Джереми Дуджиак между 41-та и 48-та минута. В 90-та минута Нилсен донесе точката на своите с втория си гол в двубоя.

Във Визбаден борещият се оцеляване тим на Вехен прие втория в класирането Щургарт и записа победа с 2:1. Всичко най-интересно в срещата се случи след почивката, като Мануел Шафлер откри резултата в полза на домакините, но Николас Гонсалес изравни в 83-та минута. И тук обаче имаше гол в 90-та минута за аутсайдера и Филип Тиц донесе успеха на Вехен с точно изпълнение на дузпа.

По този начин Арминия остава начело с 52 точки, докато Хамбургер измести Щутгарт от втората позиция, макар и двата тима да имат по 45 точки. В битката за промоция в Бундеслигата е и Хайденхайм, който вчера загуби гостуването си на Бохум с 0:3 и остава с 41 точки.

Така приключи 26-ят кръг на Втора Бундеслига, като остава на по-късна дата да се изиграе двубоят между Хановер и Динамо Дрезден, който бе отложен, след като двама играчи на Динамо даде положителна проба за коронавирус и целият отбор бе поставен под карантина за две седмици.

А как се развиха мачовете от Първа Бундеслига - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички