Хофенхайм приземи високо летящия Байерн насред "Алианц Арена", Борусия също се "подхлъзна"


Хофенхайм приземи високо летящия Байерн насред "Алианц Арена", Борусия също се "подхлъзна"
Снимка: Getty Images/Guliver

1382 0

След като само преди четири дни Байерн Мюнхен нанесе тотален разгром на финалиста в Шампионска лига Тотнъм, сега шампионът на Германия допусна изненадваща загуба от Хофенхайм насред "Алианц Арена". Баварците претърпяха поражение с 1:2 в мач от седмия кръг на Първа Бундеслига.

През първата част двата отбора не успяха да си отбележат гол, а това единствено показа, че победата за домакините далеч няма да дойде лесно. Малко след подновяването на играта Хофенхайм нанесе тежък удар на своя съперник, откривайки резултата след гол на Саргис Адамян. 

В 73-ата минута Робърт Левандовски успя да изравни, но само шест минути по-късно Адамян отново се разписа, за да подпечата победата на своя отбор. Така Байерн пропусна да се откъсне на върха в Бундеслигата, където четири отбора са с равен брой точки - по 14, а други три тима могат да поемат водачеството, ако грабнат победа в своите мачове от седмия кръг.

В друг двубой от кръга Борусия Дортмунд също не успя да вземе трите точки. "Жълто-черните" завършиха при резултат 2:2 като гост на Фрайбург, след като в самия край домакините изравниха резултата. Аксел Витсел откри в 20-ата минута, а резултатът се запази до почивката.

През второто полувреме Фрайбург отвърна на своя съперник с гол на Лука Валдшмидт в 55-ата минута. В средата на полувремето Ашраф Хакими отново изведе гостите напред в резултата, но в 89-ата минута Мануел Аканджи успя да изравни резултата от дузпа. Така Борусия покачи актива си в класирането на 12, пропускайки възможността да се изравни по точки с лидерите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички