Ненужен в Реал Мадрид даде тласък на Борусия (Дортмунд) в "групата на смъртта"


Ненужен в Реал Мадрид даде тласък на Борусия (Дортмунд) в "групата на смъртта"
Снимка: Guliver/GettyImages

3496 0

За едни ненужен, за други - злато. Така може да бъде описан Ашраф Хакими, който беше отпратен от Реал Мадрид, но в сряда вечер се превърна в причината Борусия (Дортмунд) да "излъже" Славия в Прага с 2:0 и да се оглави група F на Шампионска лига

Някогашният десен бранител на "белия балет" реализира по едно попадение и в двете полувремена, за да донесе първи успех на "жълто-черните" в мач, който можеше да се развие по коренно различен начин. С геройството си обаче той дари глътка "свеж въздух" на своя тим, който щеше да изпадне в трудна ситуация, ако не беше спечелил в чешката столица. 

Хакими собственоръчно прекрати серията от 307 минути без гол за Борусия Дортмунд в Шампионска лига - най-дългата суша в клубната история в турнира. Самият играч до момента не беше вкарвал повече от 1 гол в мачовете на своите отбори, а това подпечатва отличната вечер, която мароканецът преживя в Прага. По-късно в сряда вечер ще се изиграе и другата среща от групата - Барселона срещу Интер

Срещата можеше да прибодие много различен привкус за германската селекция, ако домакините бяха материализирали превъзходството си в първите 30 минути на срещата. Славия играеше отлично в атака, а сериозна пробойна в защитата на Борусия можеше да доведе до гол. Масопуст беше изведен прекрасно зад защитата и се устреми сам срещу вратаря, но не запази добър контрол върху топката и стреля в крака на вратаря. 

В 24' отново стражът на гостите се намеси прекрасно при удар на Богдан Станчу от дистанция и така Бюрки се превърна във "вдъхновителя" на успеха на гостите. 

В 35' с прекрасно подаване с вътрешен фалц на Брандт изведе Хакими отдясно в половината на съперника при контраатака. Бившият футболист на Реал проби до наказателното поле, а завършващият му удар беше отличен - 0:1 за Борусия Дортмунд. 

Кудела имаше шанс да изравни в края на първото полувреме, но не съумя да го направи. А в началото на втората част Санчо изтърва шанс, който можеше да попречи на неговия тим да спечели. Той се откъсна сам срещу вратаря, но необезпокояван от никого чукна топката малко по-дълго и стражът на домакините съумя да се намеси. За щастие на английския национал, до края на полувремето Бурки се отчете с нови две прекрасни намеси, а в добавеното време все пак падна 2-и гол във вратата на Славия. 

Познатата комбинация от първото полувреме Брандт - Хакими отново се развихри, като бившият играч на Леверкузен пусна диагонален пас през целия терен, за да изведе Ашраф по лявото крило. Той нахлу към наказателното поле и, въпреки че скъси драстично ъгъла си, успя да пусне топката покрай вратаря - 0:2 и край на драмата в Прага. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички