Хари Кейн се е вдъхновил от Дейвид Бекъм за трансфера в Байерн Мюнхен


Хари Кейн се е вдъхновил от Дейвид Бекъм за трансфера в Байерн Мюнхен
Снимка: Getty Images

1519 0

Нападателят Хари Кейн направи интересно признание как Дейвид Бекъм го е вдъхновил да напусне Тотнъм и да отиде в Байерн Мюнхен. Капитанът на Англия, след рекорден престой в северен Лондон, реши да отиде да преследва трофеи извън родината си. Сделка за трансфер на стойност 100 милиона паунда го отдалечи от "шпорите", за да търси слава с баварците.

Имаше време, когато английските играчи нямаха желание да напуснат зоната си на комфорт във Висшата лига, но сега все повече и повече разперват криле. Легендата на Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм помогна за налагането на тази тенденция през 2003 г., когато напусна "Олд Трафорд" за Реал Мадрид, а Кейн е щастлив да следва примера на една от съвременните икони.

Вдъхновението, което иска и Хари Кейн да пренесе на по-младите

"Може би пътуването ми тук ще се окаже вдъхновение за по-младите английски играчи да направят същото и да направят тази стъпка. Спомням си, че Дейвид Бекъм премина от Манчестър Юнайтед в Реал Мадрид. Бях дете и си казах: "Уау, какво невероятно изживяване". Може би взех Бекъм за пример", заяви Кейн за "Bild".

Винаги съм искал да видя различно първенство, различна атмосфера. Засега всичко върви много добре: на терена и извън него. Възхищавах се на Роберт Левандовски, когато беше млад играч, той пое по фантастичен път и постави невероятни рекорди. Искам да достигна неговото ниво и може би дори по-добро". В Байерн пък се похвалиха, че Мануел Нойер се е върнал към тренировки за първи път след счупването на крака.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички