Близо 9 месеца по-късно: Байерн се похвали, че Нойер тренира за първи път след счупването на крака (СНИМКА)


Близо 9 месеца по-късно: Байерн се похвали, че Нойер тренира за първи път след счупването на крака (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

876 0

Мануел Нойер се завърна към тренировки с вратарите на Байерн Мюнхен в понеделник за първи път след като счупи крака си при инцидент на ски през декември, съобщиха от клуба. Байерн заяви в изявление, че "37-годишният капитан е завършил сесия с колегите си вратари" и че "сега е направил следващата стъпка по пътя на завръщането си".

Положителни знаци за възстановяването на Нойер

Байерн не даде подробности за това какви тренировки може да прави Нойер или кога може да е готов да играе мач, въпреки че клубът публикува снимка, на която той се е хвърлил, за да спре топката. Последният му мач беше за Германия на Световното първенство на 1 декември.

Дългогодишната резерва на Нойер Свен Улрайх беше на вратата в първите три мача от сезона на Байерн, включително победата с 3:1 над Аугсбург в неделя. Байерн каза, че Нойер е тренирал в понеделник заедно с новодошлия Даниел Перец, който подписа от Макаби Тел Авив в петък, за да добави дълбочина към състава на германския шампион.

Прекомерната несигурност относно ситуацията с Нойер засенчи трансферния прозорец на Байерн. Въпреки че клубът предизвика вълни с подписването на английския нападател Хари Кейн, изпълнителният директор на Байерн Ян-Кристиан Дрийсен призна, че е искал да подпише и с вратаря Кепа Арисабалага от Челси. Вместо това Кепа избра да се присъедини към Реал Мадрид под наем.

След скорошна операция за отстраняване на метални импланти от крака на Нойер, треньорът на Байерн Томас Тухел посочи по-рано този месец, че възстановяването на вратаря върви по-бързо от очакваното. По-рано пък Ян Зомер напусна баварците заради Интер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички