2 точки преднина, 1 мач: Малкото, от което се нуждае Борусия Дортмунд, за да прекъсне доминацията на Байерн Мюнхен


2 точки преднина, 1 мач: Малкото, от което се нуждае Борусия Дортмунд, за да прекъсне доминацията на Байерн Мюнхен
Снимка: Getty Images

2760 0

Последният 33-ти кръг в германската Бундеслига предложи много любопитен обрат. Така един кръг преди края вече има нов лидер във временното подреждане. Борусия Дортмунд събра 70 точки и с аванс от два пункта пред хегемона Байерн Мюнхен има огромна възможност пред себе си.

В последния кръг третият в класирането РБ Лайпциг победи баварците с 3:1, а на следващия ден Борусия Дортмунд надделя с класическото 3:0 като гост на Аугсбург. Така излезе първи кръг преди края, като в последните 10 години, в които неизменно Байерн е шампион, Борусия никога не е бил толкова близо до титлата.

Какво предстои за Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд в последния кръг от Бундеслигата?

По традиция всички срещи от последния кръг ще се изиграят по едно и също време. А именно - събота, 27-и май, от 16:30 часа българско време. Какво обаче очаква Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен?

Лидерът се изправя срещу Майнц 05, който е на 9-а позиция, в серия е от четири поредни поражения в първенството, а освен това не се бори за абсолютно нищо, като дори не може да бъде изместен от това си място (при добър развой може да се изкачи единствено до 8-а позиция).

Печелещият титлата в последните десет сезона Байерн Мюнхен също няма тежък опонент, но поне на хартия среща такъв в по-добра форма. Баварците обаче са гости - на Кьолн. Тимът е точно след Майнц 05, но има 2 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 4 шампионатни мача.

Така освен ако Борусия не допусне грандиозна издънка, и то на "Сигнал Идуна Парк" пред верните си запалянковци, хегемонията на Байерн ще бъде прекратена. Преди впечатляващата серия от 10 поредни трофея именно Борусия бе шампион (и то две поредни години).

Вижте повече за това как Борусия Дортмунд полетя към титлата в Бундеслигата (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички