Хакими увеличи цената си над 10 пъти, след като си тръгна от Реал Мадрид


Хакими увеличи цената си над 10 пъти, след като си тръгна от Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Gulliver

3418 0

Потенциалът на Ашраф Хакими винаги е бил очевиден за Реал Мадрид, но малцина са предполагали как ще се развие той в Борусия (Дортмунд) и колко много ще се повиши трансферната му цена за 2 години. 21-годишният играч е основна част от състава на немския тим, който се бори за титлата в Бундеслигата през последните два сезона.

Доброто му представяне на терена се отрази и на цената му. При напускането си на Реал през 2018 година Хакими бе оценяван на 5 млн. евро, а сега в края на наема си в Борусия цената му е 60 млн. евро, което е с 12 пъти повече от преди две години.

Неговата гъвкавост, темпо и технически качества го накараха да се превърне в една от най-големите заплахи по фланга и дори привлече вниманието на Байерн Мюнхен. Ашраф напусна Мадрид като европейски шампион, но не успя да пробие в първия отбор, като само 1315 минути бяха разпределени в 17 мача.

Но дори и при тези кратки изяви, качествата му бяха очевидни и те бяха достатъчни за Борусия, за да го привлече под наем. Подобно нещо се случи и с Дани Карвахал през 2012/13, когато игра в Байер Леверкузен под наем, а след това се превърна в титуляр за мадридчани.

Качествата му обаче бяха очевидни в онези кратки изяви, които накараха Дортмунд да го заведе в Бундеслигата, подобно на Дани Карвахал през 2012/13 г., когато той се присъедини към Байер Леверкузен на заем. Хакими вече изрази желание да се завърне на "Сантяго Бернабеу", така че всичко е в ръцете на Реал Мадрид. От клуба трябва да решат в идните месеци, тъй като наемът му изтича през лятото. А ето кой друг европейски гранд желае мароканеца в редиците си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички