Билингам остава в Борусия с амбициите да "детронира Байерн"


Билингам остава в Борусия с амбициите да "детронира Байерн"
Снимка: Getty Images

3321 0

Английският полузащитник Джуд Белингам е решен да остане в Борусия Дортмунд с ясното намерение да сложи край на серията на Байерн Мюнхен от десет поредни титли в Бундеслигата. "Жълто-черните" не са триумфирали в германското първенство от сезон 2011/2012, когато успешно успява да защити триумфа си от миналогодишната кампания.

"Ще бъда тук и през следващия сезон и ще бъда готов", заяви Белингам преди визитата на Борусия на столичния Херта.

Англичанинът е само на 18 години, но вече се утвърди като един от лидерите на клубния си отбор. Неговият контракт на "Сигнал Идуна Парк" е до 2025 година, но вече е трансферна цел на част от европейските грандове. 

Билингам смята, че Борусия не е бил в оптимално състояние за борба в първенството през настоящия сезон, а лесното допускане на голове е бил допълнителен проблем за амбициите на клуба. Кръг преди края Билингам и компания изостават с 10 точки от баварците.

"Вярваме, че през следващия сезон ще бъдем по-добър колектив. В Бундеслигата направихме добри мачове и вкарахме много голове, но е време да намерим нужното постоянство. Да прекъснем серия от десет титли ще бъде нещо невероятно за Борусия. Би било огромно постижение, ако успеем да детронираме отбор, който доминира толкова дълго време", завърши халфът. 

Вижте какво каза новото "бижу" на Борусия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички