Голяма легенда съветва Байерн Мюнхен за важен трансфер – обоснова се


Голяма легенда съветва Байерн Мюнхен за важен трансфер – обоснова се
Снимка: Getty Images/Guliver

1291 0

Легендата на германския футбол Лотар Матеус изрази мнение, че бившият му тим Байерн Мюнхен трябва да привлече швейцарския национален вратар Ян Зомер от Борусия Мьонхенгладбах за заместник на контузения Мануел Нойер, съобщава „ДПА“

Припомняме, че опитният страж на баварците е аут до края на кампанията. Той счупи крака си по време на ски. Така грандът ще търси негов заместник през настоящия трансферен прозорец.

Зомер става свободен агент през юни и ще е сравнително по-евтин вариант. В Германия обаче се твърди, че баварците искат вратаря Кевин Трап от Айнтрахт Франкфурт, който е обвързан с клуба си до лятото 2024 година.

Байерн ще има вратар от световна класа, който няма да вдига шум през лятото след завръщането на Нойер. Така това ще бъде добър трансфер за всички страни“, коментира Матеус пред Sky евентуалното привличане на Зомер.

Привличане на Кевин Трап не е добра идея според бившия капитан на националния отбор. „Поради една причина - той има договор до 2024-а, Айнтрахт играе срещу Наполи в Шампионската лига и те се изкачват в първенството“, отсече бившият национален селекционер и на България.

А ако си представите битката за вратарския пост в Байерн между двама националния вратари следващото лято, то това ще доведе до проблеми и Байерн няма нужда от това. Аз съм определено за решението със Зомер“, добави Матеус.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен влизат в люта битка за звезда от Мондиал 2022

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички