Лотар Матеус с интересни очаквания около Алонсо в Леверкузен


Лотар Матеус с интересни очаквания около Алонсо в Леверкузен
Снимка: Getty Images

1598 0

Лотар Матеус говори след официалното завръщане на опитният бивш испански футболист Шаби Алонсо. Той официално бе представен за старши треньор на Байер Леверкузен през изминалите дни.

"Бундеслигата го очаква с нетърпение. Убеден съм, че предложението на Леверкузен не е първото, което е получил, но сега се чувства готов. Шаби Алонсо натрупа много международен опит като играч и е работил със страхотни треньори. Още като футболист се виждаше, че е човекът-оркестър", обясни бившият световен шампион пред ДПА.

Младият специалист спечели като играч Мондиал 2010, Евро 2008 и Евро 2012 с Испания, а отделно има огромни успехи и на клубно ниво с Реал Мадрид, Ливърпул и Байерн Мюнхен. Сега той се завръща в Бундеслигата, след като бе част от баварците между 2014 и 2017 година.

"През последните пет години той научи доста неща. Опитът, който натрупа на ниво младежи, му помага изключително много да отговори на очакванията в Байер Леверкузен", добави Матеус по адрес на Алонсо.

До момента испанецът е бил треньор в академията на Реал Мадрид, както и във втория състав на Реал Сосиедад. Неговият дебют в Леверкузен ще бъде срещу местния съперник Шалке 04 в събота.

Вижте повече за представянето на новия специалист!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички