Двоен удар в края отряза крилете на "орлите" - Лайпциг пак вдигна Купата на Германия!


Двоен удар в края отряза крилете на "орлите" - Лайпциг пак вдигна Купата на Германия!
Снимка: Getty Images

2270 0

За втора поредна година Купата на Германия е за РБ Лайпциг! Играещият за трети пореден път финал в турнира тим на Марко Розе обезвреди силната контраатака на Айнтрахт и спечели с 2:0 финалът, който се игра на Олимпиащадион в Берлин! 

През първата част и двата отбора имаха по едно много добро положение за гол. Първото беше пред Тимо Вернер, който в типичен за себе си стил, излезе сам срещу вратаря и прати топката право в него. 

В средата на полувремето Коло Муани за пръв път се откъсна от защитата на Лайпциг, излезе в идеална позиция, но вкара прекалено много сила в удара и точността му пострада от това - удар над вратата и 0:0 до почивката. 

И двата отбора бяха изключително внимателни в дефанзивен план, което доведе и до по-предпазлива игра в атака. Носителят на Купата обаче намери начин да пробие защитата на Айнтрахт.

В 71-вата минута след шеметна контраатака Кристофър Нкунку получи топката от Дани Олмо и стреля. Шутът му рикошира в Еван Н'Дика и излъга Кевин Трап - 1:0 за РБ Лайпциг.

6 минути преди края всичко приключи, след като Нкунку намери по страхотен начин Собослай в наказателното на "орлите" и унгарският ас не сбърка - 2:0 и втори пореден трофей за РБ Лайпциг. 

Благодарение на отличните си последни 2 месеца, "биковете" успяха да "спасят" сезона, след като се класираха за Шампионска лига (3-то място в класирането), а сега завоюваха и втора поредна Купа в третия си пореден финал в надпреварата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички