След боя от Байерн Мюнхен: Борусия Дортмунд бе разбит и от РБ Лайпциг (ВИДЕО)


След боя от Байерн Мюнхен: Борусия Дортмунд бе разбит и от РБ Лайпциг (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1332 0

Отборът на РБ Лайпциг успя да отстрани Борусия Дортмунд на четвъртфиналите за Купата на Германия с победа с 2:0 у дома на "Ред Бул Арена". Попаденият в мача бяха дело на Тимо Вернер и Кевин Кампл.

Срещата започна добре за домакините. Още в 12-ата минута Дани Олмо можеше да открие резултата. Испанецът получи чудесен пас в наказателното поле, успя да овладее топката, но ударът му бе спасен от Грегор Кобел.

Десет минути по-късно обаче Тимо Вернер бе непоколебим. Германският национал се позиционира отлично в наказателното поле и получи пас от фланга, като за него остана лесното - просто да добави топката във вратата на Кобел и да вкара за 1:0. До края на полувремето се откри по още един шанс както пред Олмо, така и пред Вернер, но и двамата не успяха да се възползват.

Video edited on Kapwing

През второто полувреме играта бе доста равностойно. Най-интересната ситуация бе създадена в 78'. Конрад Лаймер направи страхотен пробив и навлезе в наказателното поле само че там ударът му бе спасен впечатляващо от Грегор Кобел. В самия край вестфалци можеха да стигнат до изравнителен гол, но чудесна намеса на Бласвих след удар на Гитънс. След корнера вратата на "жълто-черните" бе опразнена и Кевин Кампл оформи крайното 2:0 с лекота.

По този начин РБ Лайпциг се присъединява към отборите на Фрайбург, Щутгарт и Айнтрахт Франкфурт като полуфиналисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички