РБ Лайпциг съсипа Фрайбург за полувреме и ще играе финал за Купата на Германия


РБ Лайпциг съсипа Фрайбург за полувреме и ще играе финал за Купата на Германия
Снимка: Getty Images

1581 0

Отборът на РБ Лайпциг разби с 5:1 като гост Фрайбург в полуфинала за Купата на Германия. По този начин "биковете" си осигуряват място в решаващата среща за трофея.

Резултатът бе открит още в 13'. Дани Олмо се превърна в адресат на страхотно подаване в наказателното поле и нанесе чудесен удар с глава, с който даде преднина на своите.

Само минута по-късно Бенямин Хенрикс получи страхотен пас, който разсече отбраната на домакините и покачи до 2:0 със страхотен завършващ удар в ситуация един на един с противниковия страж. Доминик Собослай в 37' и Кристофър Нкунку в 46' пък гарантираха победата до края на първото полувреме с попадения, правейки резултат 4:0 на почивката.

Втората част обаче започна кошмарно за "биковете", тъй като Йошко Гвардиол бе изгонен след консултация с ВАР заради опасно влизане.

Домакините върнаха един гол в 75'. Грегорич получи чудесен пас в наказателното поле и от непосредствена близост вкара гол на честта, което донякъде изми срама от допуснатите 4 попадения. В добавеното време на мача обаче бе отсъдена дупза за гостите и Доминик Собослай вкара втория си гол днес и оформи крайното 5:1.

Лайпциг ще се опита да защити спечеления от изминалия сезон трофей в Купата на Германия. Момчетата на Марко Розе ще разберат опонента си на финала утре (3 май) измежду отборите на Щутгарт и Айнтрахт Франкфурт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички