Експресна сделка: Байерн Мюнхен си връща 35-годишен световен шампион


Експресна сделка: Байерн Мюнхен си връща 35-годишен световен шампион
Снимка: Getty Images

3080 0

Ръководството на Байерн Мюнхен е на финалната права да върне в състава една от фигурите с легендарен статут на "Алианц Арена" през настоящия век. 

Баварците са готови да дадат нов договор на 35-годишния световен шампион с Германия - Жером Боатенг. Той напусна клуба след 10-годишна служба през 2021 година. Тогава акостира в Олимпик Лион като свободен агент. 

След 2 години при "хлапетата" той напусна след края на изминалия сезон и вече няколко месеца е свободен агент. За доскорошния си клуб записа 35 срещи, в които се отчете и с 2 асистенции. Най-много двубои обаче играе в кариерата си за Байерн Мюнхен.

Успехите му

В рамките на 10 години с баварците записва 363 срещи, 10 гола и 25 асистенции. С колоса става 9 пъти шампион на Германия, 2 пъти печели Шампионска лига, още толкова Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа. 

В родината си печели още по 5 пъти Купата и Суперкупата на Германия, а най-значимият му успех остава световната титла с Бундестима от 2014 г. 

Завръщането

Фабрицио Романо съобщава в ранните часове на неделя, че Боатенг ще се присъедини със свободен трансфер към баварците и вече е дал съгласието си. Очакванията, че между един и два дни ще са нужни за официализирането на сделката. 

Следете всички сделки и трансфери със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички