Дуо от Хофенхайм може да поеме към Ливърпул през лятото


Дуо от Хофенхайм може да поеме към Ливърпул през лятото
Снимка: Getty Images/Guliver

4611 0

Ливърпул възнамерява да отправи двойна оферта към германския Хофенхайм за двама от футболистите на тима от Зийнсхайм. Юрген Клоп и отборът му са напълно фокусирани върху евентуален квадрупъл през този сезон, след като тимът направи обрат в полуфинала срещу Виляреал във вторник, за да достигне до нов финал в Шампионска лига.

„Червените“ вече спечелиха Купата на Лигата, но са устремени и към ФА Къп, където са на финал с Челси, а в първенството изостават на една точка от Манчестър Сити.

Трансферният бизнес навярно е назад в мислите на Клоп, но скаутското звено на клуба работи интензивно за подсилване през следващия сезон. Ситуацията с контракта на Мохамед Салах трябва да се изчисти, а бранителите Джо Гомес и Костас Цимикас може и да напуснат „Анфийлд“.

Ако гъркът си тръгне от Ливърпул, то Bild твърди, че левият бек на Хофе – Давид Раум, е в радара на тима от Мърсисайд.

24-годишният пристигна в Хофенхайм през 2021-а със свободен трансфер от Гройтер Фюрт и впечатлява в дебютния си сезон, в който има три гола и 13 асистенции в 30 мача. Именно заради това Ливърпул ще има отпор от други отбори, които следят внимателно ситуацията с Раум.

Същевременно тимът от Острова има амбиции да се подсили с Кристоф Баумгартнер. Юношата на германския клуб има шест гола в 27 мача и е само на един зад топреализаторите на Хофе – Жоржинио Рютер и Илас Бебу. Баумгартнер може да оперира на трите позиции в офанзивен план.

А кой играч на Ливърпул може да завърши сезона с 6 трофея, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички