Дани Олмо разказа защо е предпочел РБ Лайпциг пред редица европейски грандове


Дани Олмо разказа защо е предпочел РБ Лайпциг пред редица европейски грандове
Снимка: Gulliver/GettyImages

1703 0

Младият испански футболист Дани Олмо разкри, че през зимата е получил оферта от Барселона, която обаче е отхвърлил. Олмо реши да продължи кариерата си в немския РБ Лайпциг, след като впечатли с изявите си с тима на Динамо Загреб по-рано през сезона.

Испанецът попадна в заглавията на световните медии и се установи като един от най-добрите млади таланти в Европа, след като бе с главна роля за триумфа на Испания на европейското първенство до 21-годишна възраст, а впоследствие направи силна кампания в Шампионската лига с гранда от Загреб. „Имах редица оферти не само от Испания, ами и от Италия и Англия“, заяви Олмо пред „Мундо Депортиво“. „Но Лайпциг беше отборът, който най-много заложи на мен. Спортният директор на отбора дойде да ме види в Загреб и треньорът ми каза, че ме искат да съм част от техния отбор. Това беше много важно за мен. Проектът, който ми показаха, не ми бе даден от нито един друг отбор. Затова аз почувствах, че това е най-добрата опция за мен“, сподели Дани Олмо.

21-годишният футболист реши да избере РБ Лайпциг пред грандове като Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен. А ето колко пъти Олмо е отказал на баварския гранд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички