Нагелсман и РБ Лайпциг с класика над Тотнъм и Моуриньо


Нагелсман и РБ Лайпциг с класика над Тотнъм и Моуриньо
Снимка: Getty Images/Guliver

22405 0

Отборът на РБ Лайпциг разби Тотнъм с 3:0 на "Ред Бул Арена" в осминафинал-реванш от Шампионската лига. "Биковете" си подсигуриха успеха още през първата част след две попадения на Марсел Забицер. В края на срещата влезлият като резерва Емил Форсберг оформи крайния резултат с трети гол. Тимът на Тотнъм не успя да се противопостави по почти никакъв начин на немския си съперник и заслужено отпада от турнира.

Така РБ Лайпциг се класира за фазата на четвъртфиналите и става втория дебютант в този етап от турнира заедно с Аталанта, който елиминира Валенсия в другия мач тази вечер. Финалистът от миналата година Тотнъм отпада още във фазата на осминафиналите. А ето и всичко по-интересно от днешната среща:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В 6-тата минута домакините от РБ Лайпциг създават първо по-опасно положение за гол, но нито един футболист на немския тим не успява да завърши атаката. В 10-тата минута домакините организираха нова добра атака и стигнаха до попадение. Първо Тимо Вернер стреля към вратата на Тотнъм, но топката се отби от тялото на Ерик Дайър. Впоследствие Марсел Забицер пробва нов шут отдалеч и този път бе точен, като и неумелата намеса на Лорис помогна топката да влезе във вратата - 1:0!

В 19-тата минута отборът на РБ Лайпциг за втори път вкарва топката в мрежата на Лорис. Анхелино бе изведен по чудесен начин на левия фланг и подаде на Тимо Вернер, който от непосредствена близост вкара във вратата на Тотнъм. Немският нападател обаче е бил в положение на засада. В 21-вата минута обаче прошка няма и РБ Лайпциг вкарва втори гол. Серж Орие не изчиства топката по най-добрия начин, тя попада в Анхелино, който намира Забицер и той с глава е точен за втори път във вратата на Спърс - 2:0!

В 28-мата минута разгромът за Тотнъм можеше да стане катастрофален. Тимо Вернер бе изведен на чудесна позиция, но Юго Лорис успя да отрази неговия удар. В 33-тата минута Райън Сесеньон получава жълт картон за грубо влизане в краката на Мукиеле. В 41-вата минута гостите най-накрая стигат до добро положение за гол пред вратата на Гулаши. Джовани Ло Селсо се освободи от бранител на Лайпциг и отправи добър диагонален удар, който обаче бе отразен от унгарския вратар.

В последната минута от първото полувреме немският тим можеше да стигне и до трети гол. След разбъркване в наказателното поле на Тотнъм топката се отби в крака на Патрик Шик и за малко да влезе във вратата на Лорис. Хари Уикнс получава жълт картон при опит за спиране на атака на домакините. С това първата част завършва при резултат 2:0 в полза на РБ Лайпциг.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В началото на втората част Норди Мукиеле получава тежък удар и е изваден на носилка. На негово място в състава на РБ Лайпциг се появява Тайлър Адамс. В 60-тата минута Тимо Вернер отправя първия по-опасен удар през втората част, който обаче е неточен. Темпото през второто полувреме рязко спада.

Джафет Танганга също е санкциониран с жълт картон. Малко след това и Деле Али вижда картона с жълт цвят. Едва 71-ва минута е, а като че ли двата тима вече са приключили с всичко по-интересно в този мач. Все пак Лукас Моура успява да нахлуе и да намери Деле Али, но англичанинът се сблъсква с Халстенберг при опита си да завърши атаката. В последните 10 минути Жозе Моуриньо дава шанс за изява на Жедсон Фернандеш, който заменя Джовани Ло Селсо.

В 84-тата минута Упамекано прави добро двойно подаване с Айдара, като бранителят за малко да завърши, но не успява да достигне до топката. Впоследствие Упамекано е фаулиран от Танганга. В 86-тата минута РБ Лайпциг прави победата си още по-убедителна. Отново Анхелино бе в основата на попадението, като подаде в наказателното поле, след което се получи разбъркване и влезлият само 32 секунди по-рано Емил Форсберг прави резултата класически - 3:0! В самия край на срещата Вернер можеше да вкара още един гол, но отправи слаб удар към Лорис.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

РБ ЛАЙПЦИГ: Петер Гулаши, Лукас Клостерман, Дайо Упамекано, Марсел Халстенберг, Норди Мукиеле, Марсел Забицер, Конрад Лаймер, Анхелино, Кристофър Нкунку, Патрик Шик, Тимо Вернер

ТОТНЪМ: Юго Лорис, Серж Орие, Тоби Алдервайрелд, Ерик Дайър, Джафет Танганга, Райън Сесеньон, Хари Уинкс, Джовани Ло Селсо, Ерик Ламела, Лукас Моура Деле Али

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Тотнъм има да наваксва пасив от 0:1 след първата среща на двата тима на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“. Жозе Моуриньо има много кадрови проблеми особено в предни позиции, където не може да разчита на Хари Кейн, Хюн-Мин Сон и Стивън Бергвайн. „Шпорите“ се намират в тежка серия – отборът няма победа в последните си 5 срещи във всички турнири и не е запазвал вратата си суха над един месец.

Въпреки че спечели срещу Тотнъм в първия мач, отборът на Юлиан Нагелсман също не се представя по особено силен начин в последно време. Немският тим записа две поредни равенства в Бундеслигата и изостана на 5 точки от Байерн в битката за титлата в Германия. Двубоят между РБ Лайпциг и Тотнъм остана един от малкото в Шампионската лига, на които ще има фенове по трибуните.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички