Аталанта и РБ Лайпциг са първите два 1/4-финалиста в Шампионска лига


Аталанта и РБ Лайпциг са първите два 1/4-финалиста в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3593 0

Италианският Аталанта и немският Ред Бул Лайпциг са първите два отбора, които се класират за четвъртфиналите на Шампионска лига. И двата отбора за пръв път в своята история достигат до тази фаза на турнира. "Бергамаските" играят за пръв път в своята история в най-големия европейски клубен турнир, докато РБ за втори, но не са стигали до елиминациите на надпреварата.

РБ Лайпциг, който се бори и за титлата в Бундеслигата, отстрани финалиста в Шампионска лига от предходния сезон - Тотнъм. Немският гранд победи "шпорите" с класическото 3:0 на свой терен и с общ резултат 4:0 пренаписа клубната история, достигайки до четвъртфиналите. Марсел Сабитцер вкара два гола за победата, а още един добави Емил Форсберг в края (подробности от мача РБ Лайпциг-Тотнъм четете тук).

Аталанта пък отстрани испанския Валенсия след победа с 3:4 като гост пред празните трибуни на "Местая". Големият герой за "бергамаските" бе 32-годишният Йосип Иличич, който отбеляза и четирите гола за своя отбор и се превърна в най-възрастния футболист, който отбелязва хеттрик в мач от Шампионска лига. С общ резултат 4:8 от двата мача Аталанта за пръв път в своята история ще играе на 1/4-финали (всичко по-интересно от двубоя Валенсия-Аталанта четете тук).

В сряда вечерта (11 март) ще станат ясни имената на още два 1/4-финалиста. ПСЖ посреща Борусия Дортмунд на "Парк де Пренс", докато Ливърпул приема Атлетико Мадрид на "Анфийлд". И двете срещи може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички