Байерн Мюнхен покори "Сигнал Идуна парк" в гладиаторско зрелище (ВИДЕО)


Байерн Мюнхен покори "Сигнал Идуна парк" в гладиаторско зрелище (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6566 0

Борусия Дортмунд загуби от Байерн Мюнхен с 2:3 в голямото дерби на германския футбол "Der Klassiker". Срещата предложи много вълнуващи моменти, като двата тима владееха топката в почти еднакво време от срещата. Големият грешник за Борусия беше централният защитник Матс Хумелс, който сбърка фатално за първия гол на Байерн, а след това направи и дузпа. 

На другия полюс беше Роберт Левандовски, който вкара две попадения за баварците. Любопитното е, че това бяха единствените два точни удара за Лева от 5 отправени в мача. Байерн показа разнообразие в атака, като 4 изстреля отправи Кингсли Коман, а с по 3 бяха Сане и Мюлер.

Така Байерн има вече 34 точки в класирането в Бундеслигата и дръпна на 4 точки пред "жълто-черните". И за двата тима следват мачове в Шампионска лига, като Борусия гостува на Бешикташ, а Байерн посреща у дома Барселона.

Content made on Kapwing

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ БОРУСИЯ ДОРТМУНД - БАЙЕРН МЮНХЕН ТУК.

Големият сблъсък в Бундеслигата започна ударно и още в 5-ата минута Юлиан Брандт със страхотна самостоятелна акция финтира защитата на Байерн и Борусия поведе.

Радостта на домакините трая само 4 минути, като в 9-ата грешка на Матс Хумелс доведе до отнемане на Томас Мюлер, който намери Левандовски и полякът изравни.  В 43-ата минута защитата на Борусия се пропука отново и Кингсли Коман засече центриране на Дейвис и беше точен за 2:1.

Домакините разчитаха предимно на контраатаки и дълги подавания към Ерлинг Холанд. Това сработи в началото на второто полувреме и в 47-ата минута норвежецът направи 2:2.

В 55-ата минута Марко Ройс беше фаулиран в наказателното поле и това остави съмнения за дузпа. Такава не беше отсъдена. В 65-ата минута сблъсък между Дайо Упамекано и Юлиан Брандт доведе до изключително тежка контузия на германския национал. В продължение на няколко минути Брандт лежеше на терена и впоследствие беше изнесен на носилка.

В 77-ата минута Роберт Левандовски вкара 15-тия си гол за сезона, след като вкара дузпа, отсъдена за игра с ръка на Матс Хумелс.

 

 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 3-ата минута Коман получи топката вдясно. Нищо опасно не се случи след като френският национал беше затворен от защитниците на Борусия. Домакините контраатакуваха чрез Ерлинг Холанд. Норвежецът получи дълъг пас и Мануел Нойер трябваше да излезе и да го пресече.

5' - 1:0! Борусия Дортмунд изненада Байерн след като Юлиан Брандт получи топката отляво и с чудесна солова акция премина през Алфонсо Дейвис и вкара!

 

Дейвис поде атака отляво, след което комбинира със Сане. Топката стигна в Левандовски, чийто удар беше блокиран. В 8-ата минута Холанд получи топката на десния фланг, обаче този път защитата на Байерн внимаваше.

9' - 1:1! Емре Джан подаде неразчетено, което позволи на Томас Мюлер да отнеме топката. Левандовски се включи на бърза скорост и с премерен удар изравни! Това е гол номер 103 за Байерн през календарната година

Лирой Сане стреля мощно в 12-ата минута и изстрелът му мина встрани. Атака на Холанд две минути по-късно беше спряна поради игра с ръка на нападателя. В 18-ата минута Томас Мюлер стреля от воле, след което се стигна до ъглов удар.

В 22-ата минута фрапантна грешка на Емре Джан изведе Кингсли Коман на стрелкова позиция. Топката рикошира и излезе в нов ъглов удар. В 24-ата минута Муние получи топката отдясно и се стигна до корнер за Борусия. Холанд получи чудесен пас, който не успя да отиграе.

Дортмунд имаше нов шанс в 25-ата минута, но Брандт не успя да обработи достатъчно бързо топката. В 29-ата Ерлинг Холанд пропиля златен шанс за Дортмунд като излезе сам срещу Нойер и ударът мина на милиметри.

В 34-ата минута Мюлер опита центриране от пряк свободен удар, но доста безуспешно. Ерлинг Холанд продължи да тормози защитата на Байерн, която разчиташе предимно да остави норвежеца в засада, за да го неутрализира.

В 43-ата минута Рафа Герейро центрира към Аканджи, който стреля право в ръцете на Нойер. Швейцарският защитник беше и в засада.

43' - 1:2! Ново пропукване в защитата на Борусия Дортмунд след центриране на Дейвис отляво позволи на Кингсли Коман да стреля през трима души и да я прати неспасяемо в мрежата!

 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

47' - 2:2! Мюние и Брандт разиграха топката по десния фланг, Упамекано не успя да изчисти и Белингам подаде на Ерлинг Холанд, който възстанови равенството! 

Байерн опита мигновенна контраатака и в 50-ата минута Емре Джан получи жълт картон. Байерн получи право на пряк свободен удар на удобна позиция. Сане стреля, но Кобел спаси.

В 53-ата минута Марко Ройс беше повален в наказателното поле, като остави съмнения за дузпа. След проверка на VAR обаче такава не беше отсъдена. В 56-ата минута Кобел извади страхотен удар на Кингсли Коман. След това Борусия контраатакува и Холанд Стреля опасно. Топката беше изчистена буквално от голлинията.

В 60-ата минута Махмуд Дауд беше заменен от Донйел Мален. Байерн Мюнхен отвърна с двойна смяна - вместо Сане и Горецка влязоха Джамал Мусиала и Серж Гнабри.

В 65-ата минута медицински екип влезе на терена след сблъсък между Упамекано и Юлиан Брандт. Травмата в главата на футболиста се оказа сериозна, като добрата новина е, че той не изгуби съзнание. Волф влезе на мястото на Брандт.

В 70-ата минута Люка Ернандес усука глезена си. Наложи се на негово място да се появи в игра Никлас Зюле.

77 - 2:3! В 75-ата минута след изпълнение на корнер VAR разгледа игра с ръка на Матс Хумелс. След разглеждането съдията отсъди дузпа в полза на Байерн Мюнхен. Роберт Левандовски застана зад топката и реализира от бялата точка.

В 85-ата минута Белингам опита самостоятелен дрибъл, който обаче не завърши с успех. Поради забавянията в срещата съдията отсъди 10 минути добавено време. 

В 90+5 мин. Муние опита изстрел отдалеч, който не се получи. Две минути след това Левандовски стреля от пряк свободен удар в аут. В 99-ата минута Борусия Дортмунд изпълни корнер, а вратарят Кобел също отиде в съперниковото наказателно поле. Толисо тръгна напред, но пропусна на празната врата.

СЪСТАВИ:

Борусия Дортмунд: Кобел, Муние, Герейро, Хумелс, Аканджи, Джан, Белингам, Брандт, Дауд, Ройс, Холанд

Байерн Мюнхен: Нойер, Павар, Упамекано, Ернандес, Дейвис, Горецка, Толисо, Коман, Мюлер, Сане, Левандовски

ПРЕДИ МАЧА

И двата отбора имат доста кадрови проблеми. Марко Розе няма да може да разчита на Роман Бюрки, Мануел Аканджи, Торган Азар, Марсел Шмелцер, Джовани Рейна и Юсуфа Мукоко. Джуд Белингам е под въпрос, тъй като още лекува травма в коляното. Добрата новина е завръщането на голямата звезда Ерлинг Холанд.

Юлиан Нагелсман ще бъде без карантинирания Джошуа Кимих, както и без контузените Маркис Кюзанс, Марсел Забитцер, Буна Сар и Йосип Станишич. Под въпрос са лекуващите травми Серж Гнабри, Леон Горецка и Ерик Максим Чупо-Мотинг.

В последните 10 мача между двата отбора нито един двубой не е завършил наравно. Баварците спечелиха последните 5 мача срещу "жълто-черните", а последната им загуба от този съперник дойде през август 2019 г. Тогава Борусия спечели с 2:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички