Борусия Дортмунд прегази Айнтрахт и се залепи плътно зад Байерн на върха в Бундеслигата


Борусия Дортмунд прегази Айнтрахт и се залепи плътно зад Байерн на върха в Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

11545 0

Борусия Дортмунд разгроми Айнтрахт Франкфурт с 4:0 в мач от 22-рия кръг на Първа Бундеслига. Двубоят на "Сигнал Идуна Парк" премина изцяло под диктовката на "жълто-черните", които се върнаха на победния път и се залепиха плътно зад Байерн Мюнхен на върха в подреждането.

В 10-ата минута на двубоя Рафаел Гереро изпълни пряк свободен удар, а изстрелът му разтресе дясната греда на вратата на Айнтрахт. Само минута по-късно футболист на Борусия се сгромоляса в наказателното поле на гостите, но съдията подмина ситуацията. 

След 33 минути игра Борусия излезе напред в резултата. Продължителна атака пред вратата на Айнтрахт завърши с подаване на Хакими към границата на наказателното поле, където се намираше крайният бранител Лукас Пишчек. Футболистът на "жълто-черните" видя пространство за удар и стреля ниско по земя, за да открие резултата - 1:0.

В 50-ата минута Аксел Витсел пусна великолепен извеждащ пас за Джейдън Санчо, който с хладнокръвен удар в близкия ъгъл успя да удвои резултата за "жълто-черните" - 2:0. Пет минути по-късно Хакими успя да подаде към Ерлинг Холанд на празна врата, а младият нападател се разписа - 3:0. В 74-ата минута преднината на Борусия стана още по-изразителна Гереро овладя в близост до наказателното поле, нагласи си топката за удар и изстреля неспасяем снаряд - 4:0.

По този начин Борусия временно зае второто място в Бундеслигата с актив от 42 точки - с една по-малко от Байерн, който обаче все още не е изиграл своя двубой. Айнтрахт от своя страна остава на деветото място с 28 пункта, но в края на кръга може да загуби позиции.

Преди срещата:

Борусия Дортмунд заема третото място в Бундеслигата с актив от 39 точки, като е на само четири пункта зад лидера Байерн Мюнхен. Айнтрахт Франкфурт пък заема деветото място с 28 точки, което на практика ги доближава повече до зоната на изпадащите, отколкото до топ 4.

В последния кръг "жълто-черните" допуснаха изненадващо поражение от Байер Леверкузен в луд мач с много обрати и цели седем гола. Няколко дена по-рано пък тимът отпадна и от Купата на Германия след загуба от Вердер Бремен. Айнтрахт пък отстрани фаворита РБ Лайпциг от Купата, а след това победи Аугсбург с 5:0 в шампионата.

СЪСТАВИ

Борусия Дортмунд: Бюрки, Загаду, Хюмелс, Пишчек, Гереро, Витсел, Джан, Санчо, Азар, Хакими, Холанд

Айнтрахт Франкфурт: Трап, Ндика, Хинтерегер, Абрахам, Туре, Роде, Илзанкер, Чандлър, Гачинович, Костич, Силва

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички