Борусия замалко да повтори спънката на Байерн, но в края щастието се усмихна


Борусия замалко да повтори спънката на Байерн, но в края щастието се усмихна
Снимка: Getty Images

1644 0

Борусия Дортмунд победи Айнтрахт Франкфурт като гост с 3:2 в мач от 18-тия кръг на Бундеслигата. "Жълто-черните" трябваше да треперят до последно, след като изоставаха с 0:2, но успяха да извършат пълен обрат.

Още във втората минута "жълто-черните" имаха страхотна възможност, като Тома Мюние получи пас отдясно и стреля опасно, но вратарят спаси. В 15-ата минута обаче Рафаел Боре получи топката след изпълнен пряк свободен удар и с мощно воле я прати в мрежата за 1:0. Отново Боре в 24-ата минута остави Грегор Кобел безпомощен с хубав изстрел в левия ъгъл.

В края на полувремето Обите Н'Дика нацели гредата за Айнтрахт, а веднага след това Донйел Мален стори същото за Дортмунд. В 47-ата минута Кобел направи невероятно спасяване и не позволи на Йеспер Линдстрьом да направи 3:0.

В 71-ата минута резултатът беше намален, като Ерлинг Холанд подаде на влезналия като резерва Торган Азар и белгиецът не сгреши. В 87-ата минута Джуд Белингам отправи далечен удар и изравни резултата. Три минути по-късно с подобен опит Махмуд Дауд донесе победата на Борусия - нов далечен удар и 3:2 в полза на "жълто-черните"!

Така с 37 точки вестфалци продължават да са на втората позиция в класирането. Айнтрахт е на седмо място с 27. За Борусия следва домакинство на четвъртия Фрайбург.

Повече за кръга в Бундеслигата прочетете тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички