РБ Лайпциг се съживи срещу Майнц (резултати в Бундеслигата)


РБ Лайпциг се съживи срещу Майнц (резултати в Бундеслигата)
Снимка: Getty Images

1496 0

РБ Лайпциг не остави никакви шансове на Майнц 05 и спечели с 4:1 в мач от 18-тия кръг на Бундеслигата. Резултатът беше открит още в 20-ата минута, когато Александър Хак игра с ръка в наказателното поле. Реферът не се поколеба да отсъди дузпа за Лайпциг и Андре Силва реализира.

В 47-ата минута Доминик Солобзай прати топката в горния ляв ъгъл след пас от появилия се на полувремето Кристофър Нкунку. В 57-ата Майнц успя да намали резултата, след като Яе-Сунг Лий прехвърли Петер Гулачи за 2:1. Още в следващата минута обаче Нкунку се възползва по най-добрия начин от контраатаката и покачи на 3:1.

В 61-ата минута момчетата на Доменико Тедеско затвърдиха доминацията си след като Андре Силва вкара втория си гол в мача с изстрел от границата на наказателното поле.

Така РБ Лайпциг вече е на осмо място в класирането, като се изравни с Кьолн и има 25 точки. Майнц има 24 и е на 10-то място. В кръга предстои гостуване на Борусия Дортмунд на Айнтрахт Франкфурт. В неделя има още два мача: Херта - Кьолн и Бохум - Волфсбург.

Резултати в Бундеслигата:

Байер Леверкузен - Унион Берлин 2:2

Фрайбург - Арминия Билефелд 2:2

Фройтер Фюрт - Щутгарт 0:0

Хофенхайм - Аугсбург 3:1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички