Борусия пребори Айнтрахт и се приближи на 3 точки от върха в Бундеслигата


Борусия пребори Айнтрахт и се приближи на 3 точки от върха в Бундеслигата
Снимка: Getty Images

1245 0

Борусия Дортмунд победи Айнтрахт Франкфурт като гост с 2:1 в среща от 12-ия кръг на немската Бундеслига. Попаденията за "жълто-черните" отбелязаха Юлиан Бранд и Джуд Белингам, докато за домакините точен бе Даичи Камара. 

Срещата бе изпълнена с положения и за двата отбора, но гостите започнаха по-активно и поведоха в резултата в 21'. Юлиан Бранд прибра хубав пас и шутира топката по земя към средата на мрежата, като не остави шанс на вратаря. 

Само 5 минути по-късно Айнтрахт отговори чрез Камада, който овладя с чудесно първо докосване убийствен пас на границата на пелантерията и завъртя топката в долния ляв ъгъл в марков стил. До края на полувремето домакините имаха още шансове, но Дортмунд оцеля. 

Джуд Белингам отново се превърна в герой за "жълто-черните" като реализира победното попадение в 52 минута и се превърна в най-успешния халф в топ 5 първенствата на Европа до този момент. 

С победата си Дормунд излезе на третата позиция в Бундеслигата, само на 3 точки от първия Байерн Мюнхен, който по-рано разгроми Майнц, докато Айнтрахт падна до 5-о място с 20 пункта. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички