Борусия Дортмунд съкрати дистанцията след издънката на Байерн Мюнхен


Борусия Дортмунд съкрати дистанцията след издънката на Байерн Мюнхен
Снимка: Getty Images

1263 0

Борусия Дортмунд успя да се възползва от грешната стъпка на Байерн Мюнхен в Бундеслигата. В срещата от 12-тия кръг на шампионата на Германия вестфалци спечелиха с 2:1 срещу тима на Щутгарт. Така Борусия Дортмунд вече има 27 точки и е само на 1 от баварците. Щутгарт е на незавидната 16-та позиция с 10 пункта.

Борусия започна по-настървено и в 14-ата минута Донйел Мален беше близо до гола. Ударът му с глава мина встрани. В 38-ата минута Кулибали затрудни стража на Борусия Грегор Кобел, като излезе сам срещу него. Вратарят обаче успя да се намеси подобаващо.

В 56-ата минута Борусия поведе след като Мален стреля от границата на наказателното поле и порази съперниковата врата. Още в 63-ата минута обаче Роберто Масимо направи страхотен самостоятелен рейд и изравни резултата.

Четири минути по-късно Аканджи нацели гредата, а след това Белингам и Мален направиха страхотни пропуски. В 85-ата минута Дортмунд проведе контраатака след корнер и капитанът Марко Ройс беше най-съобразителен, за да изведе домакините отново напред в резултата.

Резултати:

Арминия - Волфсбург 2:2

Борусия Мьонхенгладбах - Гройтер Фюрт 4:0

Байер Леверкузен - Бохум 1:0

Хофенхайм - РБ Лайпциг 2:0

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички