Борещ се за оцеляване шокира Байерн Мюнхен в Бундеслигата


Борещ се за оцеляване шокира Байерн Мюнхен в Бундеслигата
Снимка: Getty Images

1959 0

Тимът на Аугсбург сензационно победи немския шампион Байерн Мюнхен с 2:1 като домакин в откриващия двубой от 12-ия кръг в Първа Бундеслига. Баварците, които излязоха в пълния си блясък на стадион "ВВК Арена", бяха подчинени и допуснаха второ поражение през сезона.

В средата на първата част домакините излязоха напред в резултата, след като датският бранител Мадс Педерсен се разписа. В 36-ата минута Аугсбург нанесе втори удар по съперника си, след като немският халф Андре Хан вкара второ попадение във вратата на Мануел Нойер.

Само две минути по-късно Байерн Мюнхен върна едно попадение чрез Роберт Левандовски, който оползотвори асистенция на Томас Мюлер. След почивката обаче баварците така и не намериха път към вратата на съперника. Алфонсо Дейвис, Левандовски и Мюлер имаха шансове да вкарат, но не успяха.

По този начин Байерн записа втора загуба през сезона, но остава лидер с 28 точки и ще остане такъв и след изиграването на кръга, тъй като вторият тим в подреждането - Борусия Дортмунд, е с читири пункта по-малко. "Жълто-черните" домакинстват на Щутгарт в събота.

Аугсбург пък временно излязоха от зоната на изпадащите и вече са 15-и с 12 пункта. Това бе едва трета победа за тима през сезона. В следващия кръг Байерн се изправя срещу още един съперник, борещ се за оцеляване - 17-ият Арминия Билефелд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички