Европа беснее: Фелипе ли? Хумелс трябва да е гневен, че бе изгонен в Шампионска лига (ВИДЕО)


Европа беснее: Фелипе ли? Хумелс трябва да е гневен, че бе изгонен в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2772 0

Втората част от двубоите от четвъртия кръг в груповата фаза на Шампионска лига не разочароваха. Паднаха общо 28 гола и бяха раздадени няколко червени картона. Два от тях породиха сериозни дискусии и продължават все повече да се обсъждат в интернет пространството, дори и на следващия ден.

Разбира се, масовата аудитория стана свидетел на живо на изгонването на Фелипе от Атлетико (Мадрид) по време на мача срещу Ливърпул (2:0 за мърсисайдци). Там изглеждаше сякаш съдията Дани Макели сериозно преувеличи с изгонването на бранителя на "дюшекчиите", но така и нямаше дори по-дълго преразглеждане от ВАР.

Все пак се повече повторения и от различни ъгли се видя, че всъщност нидерландският съдия имаше доста сериозно основания да го стори, тъй като Фелипе задържа крака си немалко време опасно на ахилеса на Садио Мане. Освен това се появи и интересна теория.

Още в реално време се видя как Макели на няколко пъти наду свирката (3), за да привика при себе си Фелипе и да му покаже картон. Бранителят обаче не го отразяваше и дори се отдалечаваше все повече от рефера. Според някои, това също е оказало роля за Макели, който в този момент вече бил сигурен, че трябва да изгони играча.

Не толкова много хора забелязаха обаче какво се случи на двубоя между Аякс и Борусия (Дортмунд). Там нидерландците осъществиха пълен обрат и спечелиха с 3:1 като гост, но през огромна част от срещата играха с човек повече заради изгонването на Матс Хумелс.

Бившият германски национал бе бесен от решението на Майкъл Оливър и трябва да кажем, че има право. Той влезе по-остро, за да стигне до спорна топка, но не с двата крака, а с единия. Освен това той изобщо не закачи с бутоните си противника, който се предпази и скочи, като дори се приземи върху крака на Хумелс.

Решението изобщо не се хареса на играчите на Дортмунд, но не бе променено след намеса на ВАР. По-долу в материала прикачваме видеа от двете ситуации и оставяме на вас да прецените дали Макели и Оливър са преувеличили, или са били в правото си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички