Борусия (Дортмунд) сломи Херта с помощта на 16-годишен и сащисан вратар


Борусия (Дортмунд) сломи Херта с помощта на 16-годишен и сащисан вратар
Снимка: Getty Images/Guliver

1300 0

Борусия (Дортмунд) записа своята 13-а победа за сезона в Първа Бундеслига, след като надделя с 2:0 над Херта (Берлин). Намиращият се близо до опасната зона Херта не успя да затрудни особено "жълто-черните", които решиха мача с попадения на Юлиан Бранд и 16-годишния Юсуфа Мукоко.

Борусия поведе в 54-ата минута с красиво попадение на Юлиан Бранд. Той пое подаване от Ройс, освободи си пространство и отправи изстрел отдалеч. Топката докосна горната част на ръката на вратаря Руне Ярщайн и влетя в средата на мрежата му за 1:0.

Десет минути преди края на редовното време гостите от Берлин останаха с човек по-малко, след като Владимир Дарида получи червен картон за грубо влизане. Мачът бе решен окончателно в първата минута на добавеното време. Тогава юношата Юсуфа Мукоко, който бе влязъл на мястото на Марко Ройс, нахлу отляво, залъга на 2 пъти защитник на Херта и стреля от малък ъгъл. Топката мина между краката на Ярщайн.

Борусия (Дортмунд) заема петата позиция в класирането в Първа Бундеслига с 42 точки, с 16 по-малко от лидера Байерн. Херта е на 15-а позиция с 21 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички